Полтава Інформ

Оперативна інформація станом на 06.00 15.06.2023 щодо російського вторгнення

Оперативна інформація станом на 06.00 15.06.2023 щодо російського вторгнення
296926 ПЕРЕГЛЯДІВ

Речник Генерального штабу Збройних Сил України Олександр Штупун

Слава Україні! Розпочалася чотириста сімдесят сьома доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої країни.

Уночі, в період з 00.20 по 04.30 15 червня 2023 року, російські окупанти завдали ракетного удару по Україні крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555, а також ударними дронами типу «Shahed».

Чотирма літаками стратегічної авіації Ту-95мс здійснено чотири пуски крилатих ракет Х-101/Х-555 з Каспійського моря. Одну із ракет вдалось знищити, решта – влучили в промислові об’єкти на Дніпропетровщині.

Іранські «шахеди» противник запускав з північного та південного напрямків.

Усі 20 ударних дронів знищено.

Крім того, збито ворожий розвідувальний БпЛА оперативно- тактичного рівня на східному напрямку.

За уточненою інформацією, протягом минулої доби російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши 6 крилатих ракет повітряного базування Х-22, 4 крилаті ракети морського базування “Калібр” та 7 іранських ударних дронів типу “Shahed”.

Під час атаки знищено 9 повітряних цілей: три крилаті ракети «Калібр» та шість іранських ударних дронів «Shahed».

Всього, протягом минулої доби, ворог завдав 38 авіаційних ударів, також здійснив близько 52 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. 

Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України є дуже високою.

Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Марїнському напрямках - протягом минулої доби відбулось 49 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. 

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаударів по населених пунктах Гірки Чернігівської області та  Веселе, Стариця і Бударки, Харківської області. 

На Куп’янському напрямку противник завдав авіаудару в районі Кислівки Харківської області.  Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Новомлинськ, Дворічна, Западне, Берестове Лиман Перший, Масютівка на Харківщині та Новоселівське Луганської області.

На Лиманському напрямку протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі Веселого. Завдав авіаудару біля Іванівки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали Кислівка, Невське і Білогорівка Луганської області та Ямполівка, Торське, Верхньокам’янське, Спірне і Серебрянка на Донеччині.

На Бахмутському напрямку протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії біля Ягідного та Берхівки. Завдав авіаударів в районах населених пунктів Спірне, Роздолівка, Левадне, Краматорськ, Костянтинівка та Біла Гора.

Підрозділи ЗСУ вели штурмові дії на напрямках Роздолівка - Краснополівка та Берхівка – Ягідне, мали успіх.

На Авдіївському напрямку противник проводив наступальні дії у напрямку Авдіївки, успіху не мав. Там же, та біл, Новобахмутівки зафіксовано авіаудари. 

На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили усі атаки противника в районі міста Мар’їнка. 

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційного удару неподалік Золотої Ниви. 

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. 

Противник продовжує проводити заходи щодо примусу цивільного населення до набуття громадянства рф. Так, у населеному пункті Кам’янка Запорізької області, на початку 2023 року окупанти шантажували працівників Центру первинної медико-санітарної допомоги, що у разі відмови від отримання паспорта рф, грошове забезпечення буде знижено на 60 відсотків. Оскільки більшість працівників відмовились від отримання документів, загарбники повідомили про закриття лікувального закладу.

Російські окупаційні війська продовжують зазнавати великих втрат на полі бою. У населеному пункті Хмельницьке Запорізької області, в приміщенні колишнього клубу,  окупанти організували шпиталь для військовослужбовців 19 мотострілецької дивізії 58 загальновійськової армії. Загальна чисельність складає понад 100 поранених. Переважну більшість їх доправлено з району міста Токмак.

Авіація сил оборони за добу завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу противника. 

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 13 районів зосередження живої сили, 2 пункти управління, 3 зенітно-ракетних комплекси та 3 станції радіоелектронної боротьби противника.

Загалом, минулої доби, українські воїни ліквідували 580 російських окупантів. Також ворог втратив 12 танків, 14 бойових броньованих машин, 10 артилерійських систем, одну РСЗВ, один вертоліт, 9 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 3 крилатих ракети, 24 автомобілі та 3 одиниці спеціальної техніки.

Підтримуйте Збройні Сили! Переможемо разом!

Слава Україні!

© 2020 poltava-inform

Мої відео