Полтава Інформ

Оприлюднили імена кандидатів на посади голів комітетів ВР

Оприлюднили імена кандидатів на посади голів комітетів ВР
146605 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Києві визначились із кандидатами на посади голів комітетів ВР дев’ятого скликання. Голова підготовчої депутатської групи Дмитро Разумков пропонує, щоб представники "Слуги народу" отримали 19 керівних посад. І фактично очолили всі ключові напрямки парламентської роботи.

Одна з лідерок кампанії зі створення в Україні Вищого Антикорупційного суду, правозахисниця Анастасія Красносільська має очолити Комітет з питань антикорупційної політики.

 

 

Співзасновник "Українського Аграрного Холдингу", юрист Микола Сольський - Комітет з питань аграрної політики та земельної політики.

 

 

 

 

Засновник близько 20 компаній, пов’язаних зі сферою IT та будівництва Юрій Аристов - Комітет з питань бюджету. Найвідоміші його підприємства: Океанополіс, Атлантік-UMMA та Столична ікорна компанія.

 

 

Екс генеральний директор "1+1 медіа" Олександр Ткаченко - Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Чорна конячка Олег Бондарєв - Комітет з питань екологічної політики та природокористування.

 

 

 

Фаховий юрист-міжнародник, громадський і політичний діяч часів Євромайдану Дмитро Наталуха - Комітет з питань економічного розвитку. Його дружина Альона Шкрум теж на позачергових виборах отримала мандат народного депутата, тільки за списком Батьківщини.

 

 

 

 

Один із головних критиків формули "Роттердам +", голова ГО "Асоціація споживачів енергетики та комунальних послуг" Андрій Герус - Комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

 

 

Засновник медичної клініки "Борис" Михайло Радуцький - Комітет з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

 

 

Ексгенконсул України в Стамбулі, голова правління БФ "Майдан закордонних справ” Богдан Яременко - Комітет з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва.

 

 

Фінансист "Слуги народу", що працював у лотерейному бізнесі — компанії МСЛ, Данило Гетманцев - Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики.

 

 

 

 

 

Колишній проректор Університету новітніх технологій, куратор освітнього напряму Українського інституту майбутнього Сергій Бабак - Комітет з питань освіти, науки та інновацій.

 

 

У минулому підприємець, що займався гуртовою торгівлею непродовольчих товарів, а нині співзасновник ГО "Команда Зе" Михайло Крячко - Комітет з питань цифрової трансформації.

 

Завідувач кафедри цивільно-правових дисциплін інституту ім. Каразіна в Харкові Ірина Венедиктова - Комітет з питань правової політики. У команді Зеленського вона була експертом з питань судової реформи.

 

 

 

Експерт програми реформування правоохоронної та судової систем "Українського інституту майбутнього" Денис Монастирський - Комітет з питань правоохоронної діяльності.

 

 

Засновник та ексголова політичної партії "Республіканців" Володимир Крейденко - Комітет з питань транспорту та інфраструктури. Свого часу він працював у Національній комісії з питань захисту суспільної моралі та Міністерстві інформаційної політики України.

 

 

 

 

Керівник ГО "Коло", кризис-менеджер Київського національного університету будівництва та архітектури Андрій Клочко - Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

 

 

 

Директор Смілянського ливарного заводу Олександр Завітневич - Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Він офіцер запасу, закінчив факультет радіоінженерії Київського військового інституту управління та зв'язку.

 

Ексгендиректор Української Федерації Страхування Галина Третьякова - Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. Пропрацювала у цій галузі 25 років, але пішла в політику заради реформування пенсійного та медичного страхування.

 

 

 

Представник Зеленського на президентських виборах в ЦВК Сергій Кальченко - Комітет з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи ВР. Працював виконавчим директором Української Правничої Фундації, співавтор підручника для членів дільничних виборчих комісій і членів ОВК на президентських перегонах.

 

 

 

 

 

 

Серед самовисуванців пощастило ексдепутату міськради Волновахи Дмитру Лубінцю. Йому запропонували Комітет з питань прав людини, деокупації і реінтеграції тимчасово окупованих територій. Дмитро Лубінець був нардепом від БПП у ВР 8 скликання, першим заступником голови правління "Народно-патріотичного союзу Донбасу".

 

 

"Батьківщина" може очолити Комітет з питань молоді та спорту. На нього претендує генерал-лейтенант Андрій Кожем’якін. Він був радником Юлії Тимошенко, коли вона головувала в уряді, а у 2005 році працював заступником голови СБУ.

 

 

Ексрегіонал, народний депутат ВР 3, 4, 6, 7, 8, а тепер ще й 9 скликання Нестор Шуфрич із "За життя" керуватиме Комітетом з питань свободи слова.

 

 

 

Нардеп ВР 8 скликання від БПП, а тепер нардеп від "Євросолідарності" Іванна Климпуш-Цинцадзе претендує на Комітет з питань євроінтеграції. Починала кар’єру з посади логопеда у дитячому терцентрі, а у 2016 році вже була віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

 

Читайте також: 100 днів президентства: контрольована ВР і спроба перемир’я на Донбасі

© 2020 poltava-inform

Мої відео