Полтава Інформ

Бахмутський та Покровський райони під артилерійським вогнем окупантів – розпочато розслідування за фактами вбивства чотирьох та поранення трьох цивільних

Бахмутський та Покровський райони під артилерійським вогнем окупантів – розпочато розслідування за фактами вбивства чотирьох та поранення трьох цивільних
332021 ПЕРЕГЛЯДІВ
26 грудня 2023 року, близько 08:00, окупанти, вкотре грубо порушуючи закони та звичаї війни й нехтуючи міжнародними конвенціями, здійснили артилерійський обстріл м. Торецька. Від ворожого вогню на власному подвір’ї загинула жінка 67 років. Також, на проїжджій частині неподалік місцевої лікарні від отриманих поранень помер 74-річний чоловік.
У той же час окупанти атакували смт Північне м. Торецька, де загинув чоловік 73 років, а 62-річний мешканець дістав поранення неподалік приватного будинку.
 
    
 
Уже через дві години російська армія обстріляла м. Авдіївку. Снаряд поцілив у приватний будинок, внаслідок чого загинув 61-річний містянин, а його 56-річна дружина опинилася під завалами. Після того, як потерпілій надали невідкладну медичну допомогу, її ушпиталили з відкритим переламом черепа та забоєм головного мозку, множинними осколковими пораненнями всього тіла. Наразі стан постраждалої оцінюють як важкий.
 
     
 
Крім того, загарбники вдарили по с. Костянтинівці Покровського району. Перебуваючи у власній домівці, загинула жінка 61 року, якій уламки російського снаряду пронизали грудну клітину та черевну порожнину.
 
Прокурори вживають всі можливі й належні заходи для фіксації воєнних злочинів рф проти мирного населення регіону.
 
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. ч. 1, 2 ст. 438 КК України).
 

 

Нагадаємо, якщо ви стали свідком воєнного злочину рф, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua.

© 2020 poltava-inform

Мої відео