Полтава Інформ

Пропагує хибні ідеї про незалежність Донеччини від України – заочно засуджено очільницю окупованого Харцизька

Пропагує хибні ідеї про незалежність Донеччини від України – заочно засуджено очільницю окупованого Харцизька
378355 ПЕРЕГЛЯДІВ

За публічного обвинувачення прокурорів Покровської окружної прокуратури судом ухвалено вирок жінці за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та участь у терористичній організації (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України). Її заочно засуджено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори довели, що у липні 2016 року мешканка м. Донецька, підтримуючи курс квазіреспубліки «днр» на так зване єднання з рф, вирішила поповнити ряди представників окупаційної влади регіону. Вона добровільно обійняла псевдопосаду «заступниці виконувача обов’язки голови адміністрації м. Горлівки із соціальних питань».
 
 
«Посадовиця» виконувала накази й розпорядження самопроголошеного «керівництва» міста, займалась питаннями підготовки молоді до служби у нзф «днр» та підписувала кошториси доходів і видатків місцевого «бюджету». Крім того, вона координувала проведення пресконференцій й брифінгів за участю «мера» та усіляко пропагувала у ЗМІ хибні постулати про незалежність Донеччини від України.
 
Зрадницька співпраця з окупаційним режимом сприяла зростанню жінки по кар’єрній драбині. Накопичивши досвід керування «адмінресурсом» у захопленій Горлівці, вона через три роки стала «головою адміністрації м. Харцизька» - цю посаду обіймає й дотепер.
 
Засуджена забезпечує реалізацію узурпованих рф та «днр» функцій місцевої влади, контролює наповнення «казни» та активніше проводить мобілізаційну роботу. А для підсилення антиукраїнської риторики під час зустрічей з громадянами включає у свої виступи завчені за роки служіння окупантам тези про вигаданих «героїв новоросії».
 
Вирок їй оголошено Добропільським міськрайонним судом.
 
 

© 2020 poltava-inform

Мої відео