Полтава Інформ

Співпрацюють з Міносвіти рф і закликають молодь вчитись за російськими програмами - заочно засуджено трьох так званих педагогів «днр»

Співпрацюють з Міносвіти рф і закликають молодь вчитись за російськими програмами - заочно засуджено трьох так званих педагогів «днр»
313657 ПЕРЕГЛЯДІВ

За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури у порядку спеціального судового розгляду ухвалено вироки трьом мешканкам м. Маріуполя та смт Миронівський Бахмутського району за колабораційну діяльність (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Їх заочно засуджено до 2 та 3 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади, пов’язані із виконанням функцій держави і місцевого самоврядування, а також займатися будь-якою діяльністю, пов’язаною з освітнім процесом, строком на 10 й 15 років.
 
           
 
Прокурорами у судах доведено, що у червні та липні 2022 року троє українських педагогів виявили щире бажання співпрацювати з окупаційною владою населених пунктів, тимчасово окупованих збройними силами рф. Вони обійняли фейкові посади у навчальних закладах, незаконно підпорядкованих квазіреспубліці «днр».
 
 
Професорка-доцент однієї з кафедр Маріупольського державного університету стала «виконуючою обов’язки ректора». Жінка схвалювала «шефство» російських вишів над МДУ, дякувала їм за надані навчальні посібники й літературу, а під час виступів у ЗМІ наголошувала на вдалій співпраці з Міністерством освіти рф щодо отримання акредитацій та ліцензій. Також активно закликала до навчання молодь, розповідаючи про роботу приймальних комісій.
 
Асистентка кафедри цього ж закладу отримала підвищення до старшого викладача і заступниці декана факультету. Вона організовує спільні з росіянами освітні й наукові заходи, де наголошує на пришвидшенні переходу навчання за їх стандартами.
 
Третя колаборантка – колишня директорка Миронівської загальноосвітньої школи № 2 очолила школу № 9 так званої Миронівської селищної адміністрації. Вона вручала атестати випускникам і проводила урочистості з нагоди початку нового навчального року, на які заради ідеологічного піару запрошувала місцевих «управлінців».
 
Зробивши свідомий вибір на користь держави, яка продовжує вбивати, у тому числі, українських дітей, засуджені диктують учням і студентам хибні наративи російської пропаганди, свідомо викривляючи події в Україні та заперечуючи її незалежність, історію і культуру.
 
Вироки ухвалені Жовтневим районним судом м. Дніпропетровська та Дружківським міським судом Донецької області.

© 2020 poltava-inform

Мої відео