Полтава Інформ

За матеріалами СБУ до 15 років тюрми засуджено так зв. "прокурора лнр"

За матеріалами СБУ до 15 років тюрми засуджено так зв. "прокурора лнр"
328336 ПЕРЕГЛЯДІВ

За матеріалами СБУ до 15 років тюрми засуджено псевдопрокурора «лнр»

 За матеріалами Служби безпеки України ще одного колаборанта з Луганщини визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України та заочно засуджено до тривалого терміну позбавлення волі.

         Зловмисником є колишній український правоохоронець, який у березні 2022 року добровільно зайняв посаду у створеному окупантами незаконному правоохоронному органі – так зв. «прокуратурі Старобільського району генеральної прокуратури лнр».

         На «новій роботі» він займався виявленням на Стробільщині українських патріотів та їх протиправним «кримінальним переслідуванням».

         Слідством зібрано беззаперечні докази вини фігуранта.

         Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області засудив колаборанта до 15 років позбавлення волі із забороною обіймати посади у правоохоронних органах України строком 15 років та з конфіскацією усього майна.

Оскільки зловмисник переховується на тимчасово окупованій території Луганщини, до нього застосовано спеціальну процедуру заочного засудження.

Початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дати  затримання.

Наразі колаборант  перебуває у розшуку.

Досудове розслідування здійснювали співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

 


© 2020 poltava-inform

Мої відео