Полтава Інформ

НАДІЙНА ОБОРОНА ПОВІТРЯНОГО ПРОСТОРУ ПІВДНЯ

9107 ПЕРЕГЛЯДІВ

Розрахунки протиповітряної оборони, що виконують бойові завдання на межі з тимчасово окупованою територією Кримського півострову, припинили спробу проведення повітряної розвідки умовним противником.
— За задумом комплексного навчання, чергові розрахунки протиповітряних сил виявили зліт з території противника безпілотних літальних апаратів і передали координати цілей на командний пункт угрупування військ. Для знищення противника було залучено визначені сили та засоби. Крім того, з метою придушення подальших спроб противника щодо ведення розвідки задля знищення пунктів його дислокації, до навчань залучився підрозділ реактивних систем залпового вогню “Смерч”, — повідомив командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.
За словами командувача, в ході навчань воїни-артилеристи відпрацювали кілька десятків навчально-бойових вправ. Зокрема, здійснили марш, вдосконалили взаємодію з підрозділами артилерійської розвідки, обладнали позиції для пускових установок, а також відпрацювали оперативну їх зміну.
Своєю чергою військовослужбовці зенітно-ракетного дивізіону провели моніторинг повітряної обстановки та здійснили розпізнавання повітряних об'єктів умовного противника.
— Визначивши координати й висоти, особовий склад розрахунків зенітно-ракетних комплексів “Оса-АКМ” здійснив знищення повітряних цілей. Крім того, зенітники організували оборону комплексів і маскування вогневих позицій, — підсумував генерал-лейтенант Сергій Наєв.
Разом переможемо!


Служба зв'язків з громадськістю Командування об'єднаних сил ЗС України

© 2020 poltava-inform

Мої відео