Полтава Інформ

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 567-го дня війни

211984 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Провів нараду з Премʼєр-міністром Шмигалем і міністром фінансів Марченком – щодо бюджету наступного року. Окреслив основні параметри – те, що повинно бути пріоритетами в бюджеті держави. 

Головне – захист нашої держави та людей. Оборона й безпека – це перший пріоритет, і фінансування оборони й безпеки буде щонайменше на рівні цього року, тобто 1 трильйон 600 мільярдів гривень. Щонайменше! Наступного року додаємо значні бюджетні кошти на оборонно-промисловий комплекс – на виробництво зброї в Україні. І на дрони, причому і на купівлю того, що необхідно за кордоном, і на українське виробництво. Плюс майже 100 мільярдів гривень цілеспрямовано – на виробництво зброї, яким опікується Мінстратегпром, і на українську армію дронів, яка показує дуже хороші, яскраві результати. Будемо підтримувати.

Окремий бюджетний пріоритет – це підтримка наших ветеранів.

Зберігаємо пріоритетом і соціальні видатки. Щонайменше 469 мільярдів гривень. Будуть додаткові кошти на систему охорони здоровʼя – це щонайменше плюс 24 мільярди до видатків цього року. Буде плюс на систему освіти, передусім на підтримку вчителів та викладачів».

Автор: press-zsu

© 2020 poltava-inform

Мої відео