Полтава Інформ

Участь Президента України Володимира Зеленського в Конференції з відновлення України в Лондоні

338684 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Говорячи про відновлення, ми говоримо про мільйони робочих місць, мільярди прибутків компаній і трильйони ВВП. І не лише для України, а й для всіх наших із вами країн. Країн, які хочуть і будуть жити вільно попри будь-які хижі амбіції різних путіних, чий мозок отруєний мріями про війну.

В основі зростання завжди цінності. Як потужним інвестиціям передує довіра, так і зростанню, яке ми з вами готуємо, має передувати впевненість, що відбудоване не впаде. І це не про цеглу, а про життя загалом.

Захищаючи Україну, ми захищаємо свободу. А коли ми збудуємо Україну, ми збудуємо свободу. Країна, регіон, континент, світ… Це глобальне завдання.

Я дякую Швейцарії, Німеччині, Франції, Італії – кожній країні, у якій ми погоджували ключові принципи щодо відновлення. На цій Конференції маємо переходити від візії до угод, а від угод – до реальних проектів.

Я окреслю пʼять напрямів, у яких ми почали створювати основи для миру. Перше – потенціал єдності. Друге – потенціал стабільності. Третє – потенціал зростання. Четверте – потенціал безпеки. І пʼяте – надзвичайно важливе – це потенціал демократії.

Будуючи Україну, ми будуємо значно більше, ніж одну країну. Ми будуємо світ, яким він буде за життя нашого покоління та після нас. Чи мирним? Чи стабільним? Чи демократичним? Це залежить від кожного і кожної».

Участь Президента України Володимира Зеленського в Конференції з відновлення України в Лондоні. У конференції беруть участь лідери та представники Великої Британії, США, Італії, Польщі, Франції, Німеччини, Японії, Канади, Катару й інших країн, а також президенти Європейської комісії, Європейського парламенту, Європейського банку реконструкції та розвитку й Генеральний секретар Ради Європи.

© 2020 poltava-inform

Мої відео