Полтава Інформ

Оголошено XIIІ конкурс з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги

Оголошено XIIІ конкурс з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги
297399 ПЕРЕГЛЯДІВ

Відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 24.05.2021 № 1687/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги» Координаційний центр з надання правової допомоги повідомляє про проведення з 28 травня по 02 серпня 2021 року конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – конкурс).

Участь у конкурсі можуть брати адвокати, відомості про яких внесені до Єдиного реєстру адвокатів України.

Для участі у конкурсі адвокатам необхідно:

1) Зареєструватися

З 28 травня по 28 червня 2021 року зареєструватися на вебсторінці http://contest.legalaid.gov.ua та:

  • заповнити онлайн-анкету та біографічну довідку;
  • зазначити адресу електронної пошти для отримання інформації у зв’язку з конкурсом;
  • завантажити скановані копії: згоди на обробку персональних даних, форма якої встановлена Мін’юстом; заяви, форма якої встановлена Мін’юстом; усіх заповнених сторінок паспорта (чи іншого документа, що посвідчує особу); свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю; мотиваційного листа (до 500 слів), складеного у довільній формі.


УВАГА!


Слід звернути увагу на якість та комплектність направлених документів та їх відповідність Порядку і умовам проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги:

  • заява, згода на обробку персональних даних складається самостійно за зразком, затвердженим наказом Міністерства юстиції України від 13 листопада 2017 року № 3552/5. Назва комісії із зазначенням виключно регіону (наприклад: «Комісії з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві»). Сканована копія повинна містити особистий підпис особи;
  • подається саме копія свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю (не посвідчення адвоката). Засвідчувати копію свідоцтва особистим підписом не обов’язково;
  • копія усіх заповнених сторінок паспорта (id картки з обох сторін). Засвідчувати копію паспорта особистим підписом не обов’язково;
  • форма мотиваційного листа довільна та має містити до 500 слів. Особливих вимог не передбачено.

За фактом реєстрації адвокат отримає повідомлення Координаційного центру з надання правової допомоги про прийняття заявки на опрацювання.

Після перевірки наявності надісланих копій документів і відомостей про адвоката в Єдиному реєстрі адвокатів України, адвоката буде поінформовано про їх відповідність чи невідповідність встановленим вимогам за зазначеною адвокатом адресою електронної пошти. У разі отримання повідомлення про невідповідність документів встановленим вимогам реєстрацію можна пройти повторно (до завершення строку реєстрації).

УВАГА!


Подана заява про участь у конкурсі може бути відхилена, якщо не дотримано вимоги Порядку і умов проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, в частині якості та комплектності наданих документів (їх копій).

2) Пройти дистанційний курс «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги»


З 1 по 11 липня 2021 року пройти дистанційний курс «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги» та виконати тестові завдання, що оцінюються автоматично.

Посилання на дистанційний курс та дані для входу (логін та пароль) будуть зазначені в електронному повідомленні Координаційного центру з надання правової допомоги).

13 – 16 липня 2021 року конкурсні комісії розглядатимуть подані адвокатами копії документів, оцінюючи адвокатів за критеріями стажу адвокатської діяльності, наявності або відсутності застосування до адвоката дисциплінарних стягнень та враховуючи результат проходження адвокатом дистанційного курсу «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги». Цей етап відбувається без персональної участі адвокатів.

3) Пройти індивідуальну співбесіду


З 19 по 22 липня 2021 року (конкретні дата, час і місце проведення будуть повідомлені кожному адвокатові додатково) пройти індивідуальні співбесіди з конкурсною комісією, під час якої адвокати оцінюватимуться за критеріями мотивації до надання безоплатної правової допомоги, комунікабельності, емоційної врівноваженості, вміння представити приклади надання правової допомоги.

За рішенням комісії співбесіда може проводитися дистанційно в режимі відеоконференції за умови наявності технічної можливості. У разі проведення співбесіди дистанційно канал зв’язку, час і дата початку проведення такої співбесіди узгоджуються з адвокатом будь-яким доступним способом, у тому числі засобами телекомунікаційного зв’язку.

УВАГА!


Під час проходження співбесіди із конкурсними комісіями адвокати повинні пред’явити оригінали паспорта та свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю.

Адвокати, які пройдуть конкурс, залучатимуться до надання БВПД на постійній основі за контрактом або на тимчасовій основі на підставі договору, відповідно до Порядку та умов укладення контрактів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі, та договорів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 11 січня 2012 року № 8.



Контакт для зворотного зв’язку з адвокатами:

Боровльов Дмитро Дмитрович, начальник відділу експертно-правового аналізу надання безоплатної правової допомоги управління забезпечення якості правової допомоги Координаційного центру з надання правової допомоги

(044) 486 71 06 (понеділок – четвер: з 09:00 до 18:00, п’ятниця: з 09:00 до 16:45, обідня перерва із 13:00 до 13:45), [email protected].

© 2020 poltava-inform

Мої відео