Полтава Інформ

Ціна втогнення буде занадто високою. Эвропарламет ухвалив рішення про санкції проти Росії

Ціна втогнення буде занадто високою. Эвропарламет ухвалив рішення про санкції проти Росії
30323 ПЕРЕГЛЯДІВ

Європарламент негативно відноситься до ситуації на сході України, а саме засуджує зосередження Росією її військ біля кордонів України та в незаконно окупованому Криму як "загрозливі та дестабілізаційні" дії.
У резолюції вказується про відключення Російської республіки від SWIFT у разі нової агресії.
У резолюції зазначено, що Росія спрямувала війська до кордонів України приблизно 100 тисяч військових з важкими озброєннями. На думку євродепутатів, "масштаб та ударні можливості вказують на наступальні наміри з боку країни агресора".У резолюції також було наголошено, що війська Російської Федерації мають повернутися в місця своєї постійної локації, і що не менш важливо «у повному складі та без зволікань». Зазначу що в боку країни агресора була отримана інформація щодо військ на кордоні України, а саме Московські військові заявляють, що проводять навчання на своєму кордоні у відповідь на дії західного військового альянсу НАТО, які "загрожують Росії". Міністром оборони Сергій Шойгу заявив минулого тижня, що "дві армії та три десантні підрозділи були успішно розгорнуті" до західного кордону Росії й що навчання будуть закінчені "протягом двох тижнів". Європарламентом в резолюції було зазначено, припинити нарахування військ, та висвітлення неправдивої інформації щодо навчання, яке спрямована на залякування українського народу.
Крім того, в Європарламент заявили, що нарощування російської військової могутності також становить загрозу для європейської стабільності, безпеки і миру, тому "діалог Європейський Союз з питань безпеки з Україною повинен бути амбітним і сприятиме злагодженій оцінці викликів безпеки на місцях". У Європарламенті також висловилися за те, щоб "дружні країни" підсилили військову підтримку Україні і надали оборонних озброєнь що відповідає статті 51 Статуту ООН ( індивідуальна та колективна самооборона).
«Якщо подібне нарощування військ буде здійснюватися, у майбутньому перейде у вторгнення в Україну з боку Російської Федерації, Європейський Союз повинен дати чітко зрозуміти, що ціна за таке порушення міжнародного права та норм буде занадто високою». Що загрожує Російські Федерації? Негайне припинення імпорту нафти та газу з Росії до Європейський Союз, відключення Російської Федерації від платіжної системи SWIFT та замороження усіх активів олігархів, близьких до російської влади, а також членів їхніх сімей, анулювання віз.
Зазначу, що в заяві в Інтернеті керівник зовнішньої політики ЄС Йозеф Боррель все-таки попередив, що нарощування російських військ "дуже стурбоване", додавши: "Ризик подальшої ескалації очевидний".
У понеділок Європейський Союз скоротив оцінку чисельності російських військ вздовж українського кордону з 150 000 до понад 100 000, відправивши заяву на початку дня.
Раніше Боррель заявив, що Росія зібрала понад 150 000 військовослужбовців вздовж українського кордону та на анексованому півострові Крим, коментуючи журналістів за результатами переговорів з міністром закордонних справ України. Але він відмовився розкрити джерело інформації.
Дотого ж, у заяві, розміщеній в мережі в понеділок увечері, цифра, яку цитував Боррель, була зменшена до «понад 100 000». У виносці пояснюється, що цифра була виправлена, але без подальших пояснень.
Напруженість зростає внаслідок нарощування російських військ навколо південно-західного сусіда, оскільки посилення сутичок із підтриманими Москвою сепаратистами викликало побоювання повернення до широкомасштабних бойових дій в Україні.
Україна наполягає на більш практичній підтримці, оскільки вона намагається стримати будь-яку подальшу агресію з боку Росії.
Міністр закордонних справ Києва Дмитро Кулеба наполягав на Євросоюзу підготувати "новий набір галузевих санкцій" проти Росії в переговорах зі своїми колегами з 27-членного блоку ще в понеділок.
Але Боррель сказав, що в цей час не пропонується і не розглядається жодних подальших санкцій.
Російське нарощування відбувається внаслідок сутичок між українськими силами та підтримуваними Москвою сепаратистами, які протягом останніх тижнів розгорілися на сході України, порушивши режим припинення вогню, який відбувся минулого року.
Український солдат загинув і ще один поранений в результаті останнього кровопролиття на охопленому конфліктом сході, заявили військові в понеділок.
Київ досі веде боротьбу з проросійськими сепаратистами на сході Донецької та Луганської областей з 2014 року, після захоплення Російською Федераціє Криму.

© 2020 poltava-inform

Мої відео