Полтава Інформ

МО та ЗСУ скоро пройде кадрові чистки! Зеленський продовжує змінювати нашу країну

МО та ЗСУ скоро пройде кадрові чистки! Зеленський продовжує змінювати нашу країну
25435 ПЕРЕГЛЯДІВ

Володимир Зеленський продовжує звершувати кадрові чистки. Все почалося з однієї невеличкої зміни. А тепер переросло у повноцінну систему. На думку Президента, це найдоцільніший спосіб для боротьби з корупцією та бездіяльністю окремих особистостей. Тому вже скоро на нас чекатимуть зміни та перестановки в Міністерстві оборони та Збройних силах України. Найцікавіше в цьому те, що Володимир Зеленський пообіцяв особисто призначити кожного члена цих структур. Він переконаний, що найлегше боротись з країною, в якої немає сильної оборони. Тож аби Україна стала набагато сильнішою, він планує створити команду сильних лідерів, які будуть працювати на користь населення.

На сайті Глави держави вже опубліковано указ №44 / 2021 "Про внесення зміни до Указу президента України від 4 червня 2008 року № 516". В документі вказано наступне: “Внести до Переліку посад керівників військових формувань, правоохоронних органів, кандидатури для призначення на які погоджуються з Президентом України, затвердженого Указом Президента України від 4 червня 2008 року № 516 «Про деякі питання здійснення керівництва у сферах національної безпеки та оборони» (в редакції Указу від 25 жовтня 2019 року № 774), зміну, виклавши розділ «Міністерство оборони України» в такій редакції…” Далі в оригінальній редакції документу винесено повний лист посад, на які Президент вирішив особисто призначити керівників.

Тепер, згідно з документом, основні кадрові повноваження, які раніше залишались за Русланом Хомчаком та Андрієм Тараном, тепер виконає Володимир Зеленський. Ще минулого року преса часто писала про те, що цих двох політиків планують усунути від виконання їхніх прямих зобов’язань. За останніми даними, якими поділився Андрій Єрмак, у такий спосіб держава намагається вийти з воєнної кризи, яка наразі склалася у військових частинах. Раніше проти цих чиновників вже існувала ціла купа корупційних обвинувачень. Проте нещодавно про неефективність їхньої роботи почали говорити й на публіці.

Як розповідає Юрій Бутусов, нещодавно обидва політики влаштували справжній скандал. Він трапився через те, що вони не поділили гроші, які їм виділяла держава. Тож вони публічно влаштували лайку. Проте, у країні, в якій все ще тривають воєнні дії, така поведінка від тих, хто взагалі-то має захищати суверенітет держави, є неприпустимою. Волонтери вже протягом довгого часу продовжують збір підписів проти того, щоб Хомчак мав право займати таку високу посаду.

Аналітики зауважують, що такі дії Глави держави свідчать про те, що він намагається навести лад в країні. В першу чергу він намагається врегулювати ситуацію, яка склалася в країні через “прекрасну” поведінку з обох сторін. Але для того, щоб зміни були не просто поверховими, він вирішив зробити масову чистку кадрів. Проте, хто саме тепер обійматиме такі високі посади, поки ніхто не знає. Зараз побутує інсайдерська інформація стосовно того, що вільне місце міністра оборони буде зайняте Іриною Верещук. Проте є й відомості про те, що на посаду балотується й Дмитро Разумков. Але це лише передбачення, а от хто й справді тепер обійматиме цю посаду показати здатен лише час.

Автор: redactor.newsukraine

© 2020 poltava-inform

Мої відео