Полтава Інформ

ВОЇНИ ССО ВІДПРАЦЮВАЛИ ДІЇ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

ВОЇНИ ССО ВІДПРАЦЮВАЛИ ДІЇ В УМОВАХ НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР
124175 ПЕРЕГЛЯДІВ

Морозним ранком колона військових авто прибуває до місця тренування - берега великого озера. Зимовий циклон, що приніс Україні сніг і двадцятиградусний мороз, тут відчувається сповна. Водойма вкрита товстим шаром криги, а відкриті ділянки тіла замерзають тільки-но виходиш на свіже повітря. І хоча група забезпечення заздалегідь підготувала ополонки для навчання, через мороз ті швидко вкриваються льодом - повсякчас його доводиться пробивати палицями.

Навчання воїнів співпали з великим християнським святом - Богоявленням, що в народі називають Водохрещем. Тож, поруч із бійцями - і капелан військової частини, який на самому початку тренувальних заходів благословляє своїх підопічних і освячує воду.

Інструктаж - першочергова частина навчань. Військовослужбовцям роз`яснюють, які ситуації можуть трапитися на заледінілих водоймах і як діяти аби врятувати себе, побратимів і виконати поставлене завдання.

Оператори відпрацьовують вправи поодинці, двійками та трійками. Один із моментів - вміти самостійно вибратися із льодового провалу. До слова, вояк має зробити це у повному комплекті польового спорядження.

Наступний крок - не допустити аби у людини, яка щойно побувала у крижаній воді не сталося переохолодження. Тут воїни використовують спосіб зігрівання термоковдрою в колі.

Інший етап тренувань - надання першої медичної допомоги потерпілому в польових умовах. Воїни ССО опрацьовують ситуацію, коли постраждала людина не може дихати при ознаках спазмової реакції організму.

Кожна така вправа відточує алготими дій у різноманітних ситуаціях, що можуть статися під час виконання бойового завдання. Бійці долають стрес в умовах, що раптово змінюються і випробовують на собі дію крижаної води. Зокрема, одним із завдань було пронирнути під кількома льодовими ділянками і не промахнутися у спробі виринути на поверхню.

В той час, коли для багатьох українців суворі холоди принесли лише дискомфорт - підрозділи ССО України використали зміни погоди на свою користь: попрацювали над відточенням навичок з безпечного поводження на кризі. І вчергове довели готовність виконувати завдання за призначенням за будь-яких умов.

Джерело: https://sof.mil.gov.ua/news/203-voyini-sso-vidpracyuvali-diyi-v-umovah-nizkih-temperatur

Теги: ССО, ЗСУ,Сили спеціальних операцій

© 2020 poltava-inform

Мої відео