Полтава Інформ

В Україні затвердили план вакцинації від коронавірусу

В Україні затвердили план вакцинації від коронавірусу
179912 ПЕРЕГЛЯДІВ

Поки США, Канада та Велика Британія проводять щеплення від коронавірусу, Україна лише готується до цього. За дуже оптимістичними прогнозами чиновників, перші партії вакцини можуть надійти до України орієнтовно навесні або на початку літа 2021 року. 8 млн доз вакцин мають привезти в рамках програми COVAX - глобальної ініціативи, яка допомагає чесно розподіляти вакцини у світі.
Оперативний штаб МОЗ затвердив план імунізації населення від COVID-19. Документ розробили фахівці Центру громадського здоров’я України разом з експертами ВООЗ та ЮНІСЕФ. Мета цього плану — протягом 2021–2022 років охопити вакцинацією від COVID-19 щонайменше 50 % населення України (20 млн людей). Вакцинація буде добровільною.
План має чотири етапи вакцинації населення:
• січень-квітень 2021 - люди з найвищим ризиком інфікування і ті, хто виконує критичні функції в боротьбі з пандемією.
• квітень-червень 2021 - люди з надзвичайно високим ризиком інфікування та ті, хто надає медичні послуги;
• червень-вересень 2021 - люди з високим ризиком інфікування і ті, хто виконує функції з підтримки безпеки і життєдіяльності держави;
• вересень 2021 - березень 2022 - люди з підвищеним ризиком інфікування ті, хто виконує функції з підтримки безпеки і життєдіяльності держави.
У Європі вже найближчим часом розпочнеться кампанія з вакцинації проти коронавірусу. Європейська комісія схвалила вакцину Pfizer та BioNTech від COVID-19 та надала умовний дозвіл на її продаж. Pfizer і BioNTech розраховують випустити до 50 млн доз вакцин у 2020 році та до 1,3 млрд доз до кінця 2021-го.

Теги: Коронавірус,Міністерство охорони здоров'я України

© 2020 poltava-inform

Мої відео