Полтава Інформ

Топ-5 продуктів, які небезпечно вживати на ніч

 Топ-5 продуктів, які небезпечно вживати на ніч
204458 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ці продукти порушують роботу травневої системи, сприяють появі печії і кислотного рефлюксу, ожиріння та інших проблем зі здоров’ям.
Функціонування травної системи вночі сповільнюється. Тому, медики рекомендують легку вечерю, особливо при схудненні.

«Коли ви з’їдаєте важку їжу на ніч, тіло виявляється не в змозі переварити її сповна і починає відкладати надлишки жиру. Якщо такі вечері стають звичкою, це веде до значного збільшення ваги», – попереджають експерти порталу The Health Site.

Споживання їжі вночі порушує сон. У свою чергу, недолік сну загрожує загостренням багатьох проблем зі здоров’ям, включаючи серцеві захворювання, діабет. До того ж погіршується кровопостачання мозку, що підвищує ризик виникнення когнітивних і поведінкових порушень, перепадів настрою, втоми.Вечеряти краще легкими стравами з низьким вмістом вуглеводів, калорій і жирів, підкреслюють фахівці. Ними були названі продукти, які небезпечно вживати на ніч.

Червоне м’ясо. Містить велику кількість білка, корисного для схуднення, проте багате жирами і калоріями, що робить його надто важким для споживання в кінці дня. Дієтологи закликають надавати ввечері перевагу білому м’ясу.

Морозиво. Продукт містить занадто велику кількість цукру і калорій. Суміш молочного жиру і вуглеводів – надто важке навантаження для травлення в нічний час.

Хрестоцвіті овочі. Броколі і цвітне капуста продукти з класу «правильного здорового харчування», але вони містять багато нерозчинної клітковини, перетравлення якої займає більше часу. Тому краще уникати цих овочів перед сном-виспатися нормально вони не дадуть.

Кетчуп. В томатному соусі є підсолоджувачі, що сприяють збільшенню рівня цукру в крові і активному відкладенню жира. Висока кислотність провокує печію і розлад шлунка.

Темний шоколад. Не зважаючи на те, що темний шоколад корисний для здоров’я, в його склад входить амінокислота, яка може тримати організм в напрузі вночі. Також цукор може перешкоджати процесу схуднення.

Теги: Робота травневої системи ,Важка їжа ,Кетчуп , Морозиво , Цвітна капуста ,Червоне м'ясо , Темний шоколад

© 2020 poltava-inform

Мої відео