Полтава Інформ

Посадову особу судитимуть за неправомірні дії, що призвели до позбавлення державного банку права на майно вартістю понад 122 млн грн

Посадову особу судитимуть за неправомірні дії, що призвели до позбавлення державного банку права на майно вартістю понад 122 млн грн
208773 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт за ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) КК України.
 
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що 28 жовтня 2019 державний реєстратор Нікольської райдержадміністрації несанкціоновано, без належних правових підстав внесла зміни до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно на користь іншої юридичної особи, скасувавши право власності Акціонерного товариства «Ощадбанк» на земельні ділянки загальною площею 27,8 га та нежитлові будівлі та споруди загальною площею 70 030 кв.м, загальною вартістю понад 122 млн грн.
 
На даний час незаконні рішення посадовця скасовано, право власності державного банку на нерухоме майно поновлено.
 
Реєстратору загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3-х до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
 

© 2020 poltava-inform

Мої відео