Полтава Інформ

Воїни світла запалять Київщину

Воїни світла запалять Київщину
41152 ПЕРЕГЛЯДІВ

14 і 15 березня в Древньому Києві в Князівстві Київська Русь («Парк Київська Русь») пройде яскрава розважальна програма «Воїни світла». Гостей чекають кінно-трюкові шоу, традиційні слов'янські забави, запальні хороводи, веселі та пізнавальні ігри та флеш-моби. А також катання на конях, смачні страви з багаття і гарячі напої, майстер-класи, екстремальні атракціони, музеї, експозиції ... І все це в справжньому, живому середньовічному місті!

Увійшовши у ворота Князівства, гості здійснять подорож у часі на тисячу років тому у часи Київської Русі. Адже в «Парку Київська Русь» на основі знань сучасної науки в реальному розмірі відтворюється Київ V-ХІІІ століть, а також відтворюється атмосфера і дух історичного серця нашої Батьківщини.

Гості Древнього Києва побачать такі шедеври середньовічного дерев'яного зодчества, як монументальну оборонну споруду «Заборола» (довжиною близько 300 метрів), Михайлівські ворота (висотою 21 метр), князівські тереми та трибуни, сторожові вежі, садиби киян X-XIІ століть.

Для відвідувачів відкриті музеї історичного костюма і середньовічного дерев'яного зодчества. Крім того на території Дитинця Києва гостей чекають експозиції облогової техніки, середньовічного кораблебудування, є навіть середньовічна катівня.

У Древньому Києві відтворений перший християнський храм, побудований в Києві після хрещення Русі - унікальна дерев'яна Василівська церква X століття. Це діючий храм, всі гості можуть зайти в нього і не просто побачити в яких церквах молилися наші пращури, а й самим поставити в ньому свічку за здоров'я рідних і близьких, і навіть організувати вінчання і хрестини. А на Великдень у Василівської церкві пройде урочисте богослужіння, після якого можна буде освятити свої великодні кошики.

У Древньому Києві на гостей чекає близьке знайомство з унікальними кіньми рідкісних історичних порід, зібраних з усього світу в Княжій стайні. Представників деяких порід в Україні більше ніде не побачити, адже вони були завезені до нашої країни в єдиному екземплярі. Всі ці скакуни пройшли курс дресирування, щоб з успіхом брати участь у кінно-трюкових шоу в Україні та за її межами.

Кожен гість може підійти до цих прекрасних створінь, погладити їх, сфотографуватися і проїхатися на них верхи або в екіпажі.

Але крім шедеврів середньовічної архітектури та неповторної атмосфери Київської Русі на гостей чекає і яскрава розважальна програма. Відкриє її парад княжих прапорів, а Бояриня Весна зачарує дорогих гостей своїми піснями, які виконає наживо. Після колоритною фотосесії з жителями Древнього Києва гостей запросять до запальних слов'янських хороводів.

Гості побачать видовищне кінне шоу «Воїни світла», в якому головні ролі виконають прекрасні коні з Княжої стайні. Звичайно, в тісному тандемі з досвідченими каскадерами - акторами кінно-трюкового театру Древнього Києва. Ці унікальні коні вразять гостей не тільки своєю благородною красою, а й грацією, і бездоганним виконанням трюків.

Також глядачів порадує і кінне шоу «Князівське полювання», під час якого Воїни здивують всіх віртуозним володінням середньовічною зброєю.

До речі, в Князівстві можна і самому опанувати стародавнє бойове мистецтво верхової стрільби з лука, записавшись до школи кінних лучників «Князь Володимир». Для цього потрібно звернутися до організаторів у Древньому Києві або зв'язатися за тел. (044) 461-99-37. І вже з першого заняття осягати мистецтво керувати конем і влучно стріляти з лука, долучаючись до бойових традицій наших пращурів!

Гості Древнього Києва будуть не просто глядачами, а й зможуть взяти участь в інтерактивних театралізованих постановках на історичну тематику, в веселих і пізнавальних іграх, флеш-мобах, хороводах і навіть у древніх обрядах із вогнем.

У Князівстві кожен відчує себе повноправним мешканцем Київської Русі. Тут можна пройтися стародавніми вулицями, зайти до середньовічної крамниці та обрати на пам'ять оригінальний сувенір ручної роботи. Можна зайти до Княжої гардеробної та приміряти костюми часів Київської Русі та влаштувати яскраву фотосесію в них. А потім - у гостях у волхвині дізнатися про найпотаємніше і покуштувати трав'яних чаїв за стародавніми рецептами.

Любителі екстриму отримають потужний заряд адреналіну від канатного спуску «Політайло» з маршрутами різної складності та швидкісний гірки «Змій Горинич». А дітей порадує яскравий і безпечний куб-лабіринт «Мишоловка».

Зігрітися і скуштувати гарячих напоїв і смачних страв, приготованих на відкритому вогні, як за середньовічними, так і за сучасними рецептами, можна в теплій затишній Княжій корчмі і в Питній «25 рун».

Хто захоче продовжити подорож у Середньовіччя ще на день, може залишитися на ніч у будинку готельного типу «4 кімнати» або в хостелі, попередньо забронювавши місця.

Древній Київ відкривається о 10:00. Програма розпочнеться о 13:30.

Ціна квитка: повний квиток для дорослого -200 грн., для пенсіонерів і студентів - 150 грн., для дітей шкільного віку - 80 грн., для дошкільнят - безкоштовно.

Древній Київ у Князівстві Київська Русь розташований у Київській області, Обухівському районі, с. Копачів.

Курсують маршрутки з Києва від станції метро «Видубичі». Розклад руху маршруток див. на сторінці заходу: https://parkkyivrus.com/ua/999-voyiny-svitla

Детальна інформація на сайті www.parkkyivrus.com

 

 

Теги: київ,Україна,Київська Русь,Обухів,коні,катання на конях,шоу,трюки,історія,археологія,архітектура,музеї,екскурсії

© 2020 poltava-inform

Мої відео