Полтава Інформ

Високоефективні ліки проти розсіяного склерозу

Високоефективні ліки проти розсіяного склерозу
40400 ПЕРЕГЛЯДІВ

Високоефективний препарат для лікування був виготовлений на замовлення Міністерства охорони здоровя України. В найближчий час ліки будуть в регіонах країни.

Близько 32 тис.грн буде складати вартість річного лікування препаратом Фінголімод, який був закуплений вперше минулого року.  В Україні близько 20 тис. людей страждають на розсіяний склероз.

У минулому році вартість лікування була 400 тис.грн в аптечній мережі країни. Через  те, що препарат втратив патентний захист та інші виробники змогли виробляти генеричні препарати, вдалося зробити нижчі ціни завдяки цій підвищенній конкуренції. Впродовж наступних років ціна лікарських засобів повинна стати ще нижче, так як конкуренція між виробниками оригінальних ліків та генеричних форм лише зростає. Це збільшить лікування для людей з розсіяним склерозом та збільшить ефективність боротьби з хворобою.

З початку 2020 року ліки були розподілені по регіонам країни проти хвороби Гоше, розладів психіки та поведінки із спектру аутизму, шизофренії, афективних розладів, онкологічних та серцево-судинних захворювань , медичні вироби для дітей, для забезпечення розвитку донорства крові,проти раку молочної желези та ін.

В кінці 2019 року Міністерство охорони здоровя України затвердило перелік медичних засобів та лікарських препаратів, які будуть закуплені з державного бюджету у цьому році.

Автор: medicine-ukraine.info

© 2020 poltava-inform

Мої відео