Полтава Інформ

Нові сучасні спектрометри на контрольно-пропускному пункті "Київ" забезпечать швидкий та надійний результат лабораторної якості

Нові сучасні спектрометри на контрольно-пропускному пункті "Київ" забезпечать швидкий та надійний результат лабораторної якості
43246 ПЕРЕГЛЯДІВ

Швидкий і точний аналіз матеріалів, що особливо важливо при роботі з хімічно небезпечними речовинами, вибухівкою, наркотиками та іншими речовинами тепер зможуть здійснювати прикордонники ОКПП «Київ».

У рамках проекту міжнародної технічної допомоги прикордонники отримали від представництва ООН в Україні інфрачервоні спектрометри Progeny Res Q FLX.

Progeny Res Q – це нове покоління спектрометрів, що є запорукою швидких та надійних результатів лабораторної якості. Даний пристрій здатен вирішувати завдання для миттєвого прийняття рішення в потенційно небезпечних ситуаціях від яких залежить збереження життя.

За допомогою новітнього обладнання прикордонники зможуть посилити контроль за переміщенням наркотичних речовин, хімічної зброї, прекурсорів, вибухових речовин, токсичних речовин і матеріалів, термічно нестійких з’єднань, полімерів, продуктів нафтохімії, імітаторів (підробок), розчинників, бойових отруйних речовин, речовин, що представляють терористичну загрозу.

Варто зауважити, що прилад дозволяє сканувати через упаковку та здійснює безконтактний аналіз без пробопідготовки.

Спектрометри, за необхідності, використовуватимуть в усіх пунктах пропуску на ділянці Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ».

© 2020 poltava-inform

Мої відео