Полтава Інформ

Вакцинація – шлях до зменшення ризику інфекційних захворювань

Вакцинація – шлях до зменшення ризику інфекційних захворювань
9653 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вчасна вакцинація здатна зменшити ризики захворювань, адже коли дев’ять із десяти громадян вакциновані, ймовірність захворіти – є значно меншою.

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук зазначив, що у Програмі Уряду чітко прописано те, що через п’ять років 95% українців мають бути вакцинованими, адже так є у всьому світі.

Глава Уряду наголосив, що проблеми з вакциною в Україні не має і її вистачить на всіх. Тому що вже третій рік поспіль у кожний регіон країни централізовано закуповується вакцина за державні кошти та вчасно постачається достатня кількість вакцин для проведення планових щеплень населення.

Але наразі Прем’єр-міністр вважає, що існує інша проблема яка стосується неналежного зберігання препаратів для вакцинації у деяких областях. У зв’язку з такою недопустимою ситуацією Олексій Гончарук доручив головам ОДА провести аудит умов та належного стану зберігання вакцин у кожній з областей та надати результати перевірки Міністерству охорони здоров’я.

Крім того, Олексій Гончарук наголосив, що дуже важливо всім очільникам облдержадміністрацій почати найширшу інформаційну кампанію про користь вакцинації та ризики захворювань через низький рівень вакцинації серед населення та зробив щеплення проти дифтерії й закликав українців вчасно вакцинуватися!

© 2020 poltava-inform

Мої відео