Полтава Інформ

Вивіз сміття Дніпро: Переробка батарейок

Вивіз сміття Дніпро: Переробка батарейок
96092 ПЕРЕГЛЯДІВ

Всього-на-всього звична для нас з вами батарейка, але одна пальчикова батарейка здатна забруднити 20 квадратних метрів землі токсичними речовинами. Батарейки складаються з різних видів важких металів – це літій, ртуть, свинець та кадмій. У процесі їх розкладання усі токсичні речовини потрапляють у ґрунт, а потім у воду, яку ми з вами п’ємо. А потім ці елементи накопичуються у тілі та провокують різноманітні захворювання.

Щоб цього не допустити необхідно віддавати батарейки на перероблення до спеціальних пунктів прийому використаних батарейок, а не викидати до смітника. Такий пункт може знаходитися у звичайному магазині, базарі або навіть у підземному переході.

Як перероблюють батарейки?

Перед тим як почати переробку батарейки відсортовують за технічними групами. За складом електроліту батарейки поділяються на:

·         Сольові;

·         Літієві;

·         Алкалінові(лужні);

·         Срібні;

·         Ртутні.

Далі батарейки подрібнюють за допомогою спеціальної машини. Вже подрібнені батарейки перетворюються на рідку суміш. Потім з цієї  рідкої суміші спеціальним магнітом відбираються метали, а хімічні речовини залишаються у рідині, які потім далі розсортовуються.

Для цього суміш  поміщається у вібросепаратор, де відсіюється вуглець, насичений хлорним сполуками цинку, що використовують у металургії. Далі суміш перемішують в магнітний барабан, який відділяє залізо від цинку. З неї в кілька етапів витягують цинк, марганець та графіт.

 

 

Автор: admin.tselishev

© 2020 poltava-inform

Мої відео