Полтава Інформ

Парламент закликає світ консолідувався у військовій підтримці Україні

Парламент закликає світ консолідувався у військовій підтримці Україні
423434 ПЕРЕГЛЯДІВ

Народний депутат, заступник Голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Арсеній Пушкаренко заявив, що російська федерація розуміє тільки силу, а отже, парламент ухвалив документ, у якому закликає світ консолідувався у військовій підтримці Україні.

Про це повідомляє пресслужба Апарату Верховної Ради України.

Вже 10 років росія веде збройну агресію та два роки повномасштабного вторгнення проти України, тож Верховна Рада України звернулася до парламентів, урядів, міжнародних організацій, усього світу, щоб нагадати, як важлива консолідація та підтримка світу навколо України як держави, навколо народу, який відстоює свої свободу й незалежність. Відповідну постанову №11019 підтримали 309 народних обранців.

«У нашому зверненні ми перелічуємо всі злочини, які вчинила рф в Україні протягом десяти років і особливо останніх двох. Це злочини проти людяності, це акти геноциду, депортація дітей, жорстоке поводження з військовополоненими, зокрема бачимо випадки, коли їх просто розстрілюють всупереч нормам гуманності, Женевській конвенції, це всі удари по інфраструктурі, це і порушення законів та звичаїв війни», — сказав Арсеній Пушкаренко.

Як зазначає народний депутат, рф розуміє тільки силу, тому в ухваленому документі парламент закликає світ консолідувався у військовій підтримці Україні.

«Ми побачили, що вся політика Берліна, Парижа та інших світових столиць щодо Москви виявилася помилковою. Це сьогодні визнають нинішні лідери цих держав, і вони стають лідерами підтримки України. Поки Європа намагалася домовитися й помиритися з путіним, він готувався до війни, і в підсумку Європа виявилася не готовою до такої війни», — сказав заступник Голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

За його словами, Україна у зверненні також просить підтримки у поверненні полонених, наших дітей, звільненні всіх заручників та посиленні санкційної політики проти росії.

«Звичайно ж, мають бути репарації, суверенні активи рф повинні піти на відновлення України. Це прецедент, і ми розуміємо, що партнерам сьогодні важко це зробити, але вони рухаються до цього. І тому наше звернення до всіх парламентів, урядів, міжнародних організацій, світової спільноти покликані на відновлення справедливості через покарання агресора», — резюмував Арсеній Пушкаренко.

  • Нагадаємо, що раніше народний депутат Єгор Чернєв розповів, що Україна підписала двосторонні угоди про гарантії безпеки з Німеччиною і Францією, що зобов'язує українських партнерів надавати нам озброєння, допомагати фінансово, ділитися технологіями та створювати спільні виробництва. Парламентарій додав, що зараз є всі підстави говорити про зміщення провідної ролі в допомозі Україні від США до Європи. За словами Єгора Чернєва, наразі продовжуються активні перемовини з партнерами щодо передачі нам певних типів озброєнь.
  • Також раніше народна депутатка Євгенія Кравчук сказала, що в організації стратегічних комунікацій для пояснення іноземцям, що ж таке Україна, чим вона відрізняється від росії, має бути скоординована політика. Як висловилась Євгенія Кравчук, сьогодні Україна говорить сама про себе, спростовує ті фейки та дезінформацію, яку поширює російська пропаганда і безпосередньо президент російської федерації. І, крім того, інші держави теж реагують на ці інформаційні випади. Зокрема Міністерство закордонних справ Польщі спростувало брехливі заяви кремлівського диктатора володимира путіна щодо початку другої світової війни. Однак роботу щодо пропагування України та українського в усьому світі треба розширювати.

© 2020 poltava-inform

Мої відео