Полтава Інформ

Які населені пункти залишились знеструмленими через погодні умови та обстріли

Які населені пункти залишились знеструмленими через погодні умови та обстріли
434944 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство енергетики України повідомляє про енергетичну ситуацію в різних регіонах України. Як зазначають у пресслужбі Міненерго, через несприятливі погодні умови в чотирьох областях країни наразі знеструмлені 183 населені пункти. Однак додається, що запровадження графіків відключень побутових споживачів не передбачається.

Трохи детальніше про які регіони йдеться: У Донецькій області через негоду станом на 9:00 годину без напруги знаходяться 157 населених пунктів (23,6 тисячі абонентів), внаслідок бойових дій – 140 (154 тисячі точок обліку). Також зазначається, що упродовж доби було знеструмлено 36 населених пунктів (24,1 тисячі точок обліку), при цьому підключено 80 населених пунктів (25 тисяч споживачів). Над відновленням електропостачання працюють 58 бригад, 57 одиниць техніки. 

У Харківській області без світла через погодні умови залишились 31 населений пункт (1,8 тисячі клієнтів), через бойові дії – 16,4 тисячі споживачів. 

У Запорізькій області внаслідок бойових дій та технічних причин за добу відключились 10 населених пунктів (1,1 тисячі споживачів). Без електроенергії залишається 63 населених пунктів (близько 26 тисяч абонентів). 

3 населені пункти або ж 330 споживачів залишились без електроенергії через несприятливі метеоумови у Дніпропетровській області.

Щодо Київської області: пресслужба Міненергетики повідомляє, що внаслідок проведення земляних робіт сторонньою організацією в Обухівському районі пошкоджено підземний газопровід. Отож від газопостачання відключили 87 споживачів (приватні будинки). 

У Сумській області через несприятливі погодні умови без світла залишились 3 населених пункти (220 споживачів), з технологічних причин - 9 населених пунктів (507 клієнтів). Внаслідок бойових дій залишаються без напруги 67 населених пунктів – 3,9 тисячі абонентів. 

Чергові обстріли армії російської федерації знеструмили понад 12 тисяч споживачів в Херсоні, а в Херсонській області — понад 2 тисячі. 

У Чернігівській області російські загарбники через обстріли залишили без напруги 14 населених пунктів (1,8 тисячі точок обліку). Внаслідок технічних причин знеструмлено 3 населених пункти (251 абонент).

Міністерство енергетики України наголошує, що ситуація в енергосистемі стабільна та контрольована.

Нагадаємо, що раніше Міністерство енергетики повідомляло про Конференцію ООН зі зміни клімату COP28 у Дубаї. Тоді під час дискусії «ЄС та його партнери у глобальному енергетичному переході» заступник міністра енергетики України Ярослав Демченков під час дискусії заявив, що «Глобальне потепління вбиває нас повільно. Росіяни ж  роблять це жорстоко за допомогою бомб, викопного палива та голоду у вразливих регіонах. Після окупації росіянами ЗАЕС світ щодня живе на межі ядерної катастрофи. Ці ризики вказують на необхідність міжнародної співпраці на новому рівні».

Звертаючись до аудиторії, заступник очільника Міненерго сказав, що цивілізовані країни повинні перейти на новий рівень міжнародної співпраці задля уникнення глобальних загроз у вигляді кліматичних змін і тероризму, на чолі якого стоїть російська федерація.

За його словами, енергетичний перехід є важливою частиною загальної безпеки, і Україна, попри війну, залишається відданою цьому курсу. 

Зокрема, йдеться про синхронізацію України з європейською електроенергетичною системою ENTSO-E. На спільному шляху до ЄС Україна підтримує Молдову у  звільненні від енергетичної залежності від російської федерації. З Польщею та Румунією обговорюється будівництво нових інтерконекторів. «Водневий коридор», який об’єднає Україну, Словаччину, Чехію, Австрію та Німеччину, нещодавно увійшов до списку проєктів ЄС, що становлять спільний та взаємний інтерес. 

© 2020 poltava-inform

Мої відео