Полтава Інформ

Про відновлення відповідальності за незастосування РРО – підприємцям Леськівської громади

Про відновлення відповідальності за незастосування РРО – підприємцям Леськівської громади
311249 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Леськівській територіальній громаді відбулася зустріч черкаських податківців з місцевими підприємцями.

Під час зустрічі працівники Головного управління ДПС у Черкаській області розповіли про новації податкового законодавства, зокрема про Закон України від 30.06.2023 № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Цей Закон відновив положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України № 265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». 

Важливо: Закон № 3219 звільнив від відповідальності суб’єктів господарювання, які порушили вимоги Закону № 265 у період із 1 січня 2022 року до 1 жовтня 2023 року. (*Окрім відповідальності за порушення порядку здійснення розрахункових операцій при продажу: підакцизних товарів; здійснення діяльності з купівлі/продажу іноземної валюти; діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор).

Фахівці наголошують, що Закон № 3219 не впроваджує нових норм. Він лише поновлює режим оподаткування, що діяв до початку війни. Більше того, в межах законодавства відповідальність за порушення норм – пом’якшена, відповідно розміри штрафних санкцій для суб’єктів господарювання зменшились.

Натомість суб’єкти господарювання зобов’язані застосовувати класичні чи програмні РРО, якщо вони здійснюють розрахункові операції у готовковій формі або через POS-термінали.

Податківці закликають підприємців уважно слідкувати за нововведеннями у податковому законодавстві та у разі виникнення питань звертатися до податкової служби за консультаціями.

На сайті ДПС України – форми ПРРО для завантаження: http://surl.li/jykzd

© 2020 poltava-inform

Мої відео