Полтава Інформ

Південно-корейські бізнесмени інвестуватимуть у відновлення України

Південно-корейські бізнесмени інвестуватимуть у відновлення України
346417 ПЕРЕГЛЯДІВ

Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко обговорила з представниками бізнес-кіл Південної Кореї про залучення південнокорейських компаній до відбудови держави.

Про це представники Південної Кореї та України поговорили під час круглого столу «Korea-Ukraine Partnership for the Future», який відбувся в Сеулі, 16 травня, під егідою Торгово-промислової палати Республіки Корея.

Окрім цього було обговорено інвестиційні перспективи та трансформацію української економіки в контексті відновлення країни.

«Корейські компанії відомі своїм досвідом у реалізації інфраструктурних проектів. Працюємо, аби вони активніше долучалися до повоєнного відновлення України. Після перемоги відкриються нові безпрецедентні можливості для роботи та розвитку. Ми розраховуємо на вагомий внесок Південної Кореї у відбудову України», — заявила Юлія Свириденко.

На її думки перед країною постали два головних завдання: зробити все можливе для перемоги та вже зараз почати відновлювати державу, а не чекати закінчення війни. Наразі для швидкого відновлення України необхідно 14 мільярдів доларів. Мова йде про понад сотню проєктів, у яких відновлення відбуватиметься одночасно.

Як повідомляє пресслужба міністерства економіки України, держава пропонує залучити корейський бізнес для реалізації спільних проектів у різних галузях економіки, що зацікавило представників Південної Кореї.

Наприклад, компанії Lotte E&C та Hyundai Engineering висловили свій інтерес у співпраці з відновлення країни, а також — у паливно-хімічній галузі.

Для компанії POSCO Internationa було презентовано потенціал України з точки зору розвитку зеленої металургії. До того ж ця компанія має зерновий термінал в Україні, тому представники обох сторін обговорили перспективу спільної праці й в агросекторі з акцентом на агро виробництво та агро переробку.

Також делегації обох країн окремо торкнулись теми співробітництва у сфері видобутку та переробки критичних мінералів, таких як літій.

Ба більше, представники України підготували деякі пропозиції для співпраці із низкою інших великих корейських компаній:

1. Hyundai E&C (лідер на ринку послуг з будівництва інфраструктурних, енергетичних, виробничих та житлових об'єктів).

2. Hyundai Motors, яка матиме можливість розміщувати на території України виробництва електромобілів.

3. SK Ecoplant, що спеціалізується на впровадженні новітніх екологічно чистих технологій у промисловості, а також Samsung C&T (однієї з провідних південнокорейських будівельних компаній).

4. Hanwha Group вироблятиме сонячні панелі повного циклу, продукцію подвійного та оборонного призначення та мобільні безпілотні машини для розмінування земель.

Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України запевнила південнокорейських інвесторів, що сьогодні Україна є найкращим місцем для майбутнього розвитку бізнесу, оскільки країна має висококваліфіковану робочу силу, здатну впоратися з найскладнішими завданнями, а також для інвесторів надаються вигідні умови.

Юлія Свириденко наголошує, що нові компанії мають можливість розміщувати свої виробничі потужності в індустріальних парках. Спеціалізованим компаніям також пропонується долучитися до розвитку індустріальних парків в Україні в якості їх керуючих компаній.

"Ми встановили державні стимули у вигляді звільнення від сплати ввізного мита та ПДВ на імпорт обладнання для підприємств-виробників", — підкреслила Юлія Свириденко.

Теги: Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко,Юлія Свириденко,Південна Корея,Міністерство економіки України, відновлення України

© 2020 poltava-inform

Мої відео