Полтава Інформ

Не сімейна справа: ділити спільну квартиру довелося у суді

Не сімейна справа: ділити спільну квартиру довелося у суді
187779 ПЕРЕГЛЯДІВ

Була змушена жити з дитиною в орендованому житлі, хоча мала квартиру, яку придбали спільно з чоловіком. Самостійно розв’язати ситуацію не вдавалося, бо ж колишній стверджував, що вона не має ніякого відношення до цієї квартири. За допомогою у поділі майна жінка звернулась до Миколаївського бюро правової допомоги.

Як розповіла клієнтка, у 2011 році вона одружилася, в шлюбі у них з чоловіком народилася дитина і, звісно ж, вони вели спільне господарство, набували майна, в тому числі придбали квартиру. Однак через деякий час стосунки з чоловіком погіршилися, тож було прийнято рішення про розлучення. Коли стало питання щодо поділу квартири чоловік заявив, що вона немає відношення до неї, тож жінці довелося винаймати інше житло, де вона проживала з дитиною.

Поспілкувавшись з клієнткою та вивчивши надані нею документи заступниця начальника бюро Тетяна Брюханова з’ясувала, що хоча фактично жінка спільно не мешкала з чоловіком, але все ще перебувала з ним юридично у шлюбних відносинах. Відтак першим кроком на шляху поділу майна стала підготовка заяви до суду про розірвання шлюбу. Власне поділ спільно набутого майна відбувався також у судовому порядку, на підставі зібраних документів та отриманих дублікатів правоустановчих документів на квартиру.

За результатом розгляду справи суд заяву задовольнив в повному обсязі та визнав за нею в порядку поділу спільно набутого майна подружжя право власності на 1/2 частину квартири.

 

Ця справа у Єдиному державному реєстрі судових рішень № 490/5063/21

 

Про поділ майна, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя читайте у правничій вікіпедії WikiLegalAid за посиланням https://bit.ly/33Q5iJe

© 2020 poltava-inform

Мої відео