Полтава Інформ

Один із ефективних методів контрацепції: Внутрішньоматкова спіраль

Один із ефективних методів контрацепції: Внутрішньоматкова спіраль
189396 ПЕРЕГЛЯДІВ

Внутрішньоматкова спіраль (ВМС) є одним із ефективних методів контрацепції. 

Вона захищає від небажаної вагітності на 99%. Але як і інші контрацептиви має свої плюси та мінуси. Тому сьогодні розберемося кому і коли показано застосування спіралі.  

Принцип її роботи в тому, що сперматозоїдам дуже важко обійти в порожнині матки цей пристрій, тому більшість їх просто не добігає до яйцеклітини. 

Також спіраль виділяє речовини, які згубно впливають на сперматозоїди. А якщо все ж таки сталося запліднення, ембріон не може закріпитися до стінки матки через цей бар'єр. 

Хочу відразу відзначити, що ефективна спіраль лише проти чоловічих статевих клітин, тобто вона захищає саме від вагітності. На жаль, на віруси та бактерії вплинути ВМС не може, а це означає, що якщо Ви не впевнені у партнері, то додатково використовуйте презерватив, щоб уникнути інфекцій, що передаються статевим шляхом. 

Спіралі бувають гормоновмісні та металовмісні. Докладніше зупинимося на кожному. 

Величезною перевагою обох вважається економічність цього виду контрацепції. Попри високу вартість, термін дії звичайної мідної спіралі до трьох років, а у складі яких срібло або золото встановлюються на строк понад п'яти років. 

Одним з найбільш успішних методів лікування ендометріозу, рясних місячних та гіперплазії ендометрію є гормональна спіраль Мірена, вона має і лікувальний ефект, і протизаплідний до п'яти років. 

А також є гормональна спіраль, яка застосовується тільки для контрацепції (Джайдест), її дія триває до трьох років. Під дією таких спіралей місячні стають більш "мізерними", що значно покращує стан здоров'я жінки. 

Теги: Репродуктологія Київ

© 2020 poltava-inform

Мої відео