Полтава Інформ

Майже 600 осіб взяли участь у заходах, проведених волонтерами БПД Чернігівщини

Майже 600 осіб взяли участь у заходах, проведених волонтерами БПД Чернігівщини
379605 ПЕРЕГЛЯДІВ

У 2021 році стартував всеукраїнський проект «Волонтер БПД» , який мав на меті долучити до правопросвітницької діяльності активних громадян та молодь. Завдяки реалізації проекту стало можливим закріпити в правовій площині статус волонтера, оскільки з усіма хто виявив бажання долучитись до проекту,  укладається договір, а їх діяльність регламентується Положенням про волонтерську діяльність.

Наразі з центрами з надання  безоплатної вторинної правової допомоги Чернігівщини працює 14 волонтерів, які активно сприяють правопросвітницькій роботі системи БПД та перенаправляються до центрів з надання правової допомоги осіб, які потребують правової допомоги.

Для нас  волонтерство - це інвестиція в майбутнє за рахунок свого часу, власних зусиль та свого таланту, - Олександр Турчин, волонтер

 

Кожен, хто має бажання займатись волонтерською діяльністю, окрім основного виду діяльності (навчання, роботи, сім’ї), повинен ставити перед собою питання, яка буде користь від його діяльності особисто для суспільства, громади і держави.

Тому важливо знати, які задачі ставиш перед собою, погоджуючись бути волонтером чи організовуючи волонтерську спільноту, і які для цього маєш ресурси. Волонтер стає частинкою великого дійства і відкриває нові можливості для себе, - додає Олександр.

 

Загалом, волонтери провели понад 120 правопросвітницьких заходів та підготували 54 матеріали, які були поширені у ЗМІ та соціальних мережах. До заходів, які були проведені волонтерами, долучились понад 560 осіб. Окрім проведення правопросвітницьких заходів, волонтерами було перенаправлено 193 особи, які потребували правової допомоги,  до центрів з надання БВПД.

© 2020 poltava-inform

Мої відео