Полтава Інформ

Світовий економічний форум: як змішане фінансування може допомогти задовольнити потреби у пом'якшенні наслідків зміни клімату

Світовий економічний форум: як змішане фінансування може допомогти задовольнити потреби у пом'якшенні наслідків зміни клімату
3656 ПЕРЕГЛЯДІВ

За останні півроку список руйнівних наслідків, спричинених зміною клімату, став одночасно більш знайомим, примітним і жахливим: підвищення рівня моря, закислення океану і спустошення призвели до дедалі більш руйнівних екстремальних погодних явищ, таких як пожежі, циклони, урагани, повені та посухи світу.

У той час як ці явища посилюються буквально у нас на задньому дворі, країни, які з найбільшою ймовірністю зазнають їх серйозних наслідків, - це 46 найменш розвинених країн світу (НРК). Це особливо проблематично, оскільки ці країни відчувають брак фінансування для підтримки кліматостійких заходів та інфраструктури, а також значною мірою залежать від доходів океанічних секторів, особливо в малих острівних державах, що розвиваються.

У зв'язку з нагальністю проблеми настав час для глобальної фінансової архітектури серйозно розглянути змішане фінансування - що визначається ОЕСР як стратегічне використання фінансування розвитку для мобілізації додаткових фінансових коштів на цілі сталого розвитку в країнах, що розвиваються - як важливий інструмент для забезпечення необхідних інвестицій у підтримку агресивних дій в області клімату.

 

За оцінками Світового банку, до 1,9% населення планети ризикують опинитися в умовах бідності через наслідки зміни клімату - більшість з них зосереджена в країнах Африки на південь від Сахари та Південної Азії. У доповіді додається, що ціни на продовольство є найважливішим фактором, що впливає на Африку на південь від Сахари, тоді як наслідки для здоров'я, стихійні лиха та ціни на продовольство мають велике значення у контексті Південної Азії. Така підвищена вразливість спостерігається незважаючи на те, що на НРК припадає менше ніж 1% історичних антропогенних викидів парникових газів, згідно з даними Конференції ООН з торгівлі та розвитку у 2017 році.

© 2020 poltava-inform

Мої відео