Полтава Інформ

До відома арбітражних керуючих! Затверджено Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС)

До відома арбітражних керуючих! Затверджено Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС)
196287 ПЕРЕГЛЯДІВ

Рішенням Вищої ради правосуддя від 17 серпня 2021 № 1845/0/15-21 затверджено Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС).

З урахуванням статті 253 Цивільного кодексу України підсистеми "Електронний кабінет", "Електронний суд" та підсистема відеоконференцзв’язку офіційно починають функціонувати з 5 жовтня 2021 року.

З початком функціонування підсистем (модулів) ЄСІТС відповідно до вимог процесуального законодавства адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб'єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють офіційні електронні адреси в ЄСІТС в обов'язковому порядку.

 

З введенням в дію деяких норм процесуальних кодексів змінюється порядок вчинення дій, пов'язаних з початком функціонування ЄСІТС.

1.Змінюється порядок та форма подачі процесуальних документів до суду.

2. Запроваджується обов’язок реєстрації в суді процесуальних документів, поданих до суду в електронній формі.

3. Передбачається механізм сканування процесуальних документів, які надійшли до суду в паперовій формі.

4. Розгляд справи, її формування та зберігання, як і раніше, здійснюватиметься в паперовій формі.

5. Запроваджується у судів можливість надсилання сторонам справи повідомлень чи процесуальних документів в електронній формі.

6. Можливість ознайомлення з матеріалами справи в електронному вигляді.

7. Можливість надсилання засобами ЄСІТС копій документів, поданих до суду однією стороною, іншій стороні по справі, якщо вона зареєстрована в ЄСІТС.

8. Змінюється порядок подачі до суду апеляційних та касаційних скарг в електронній формі.

9. Змінюється порядок проведення та фіксації судових засідань в режимі відеоконференції.

 

Детальні інструкції стосовно порядку роботи кожної з підсистем (модулів) розміщені на вебсторінці технічної підтримки користувачів ЄСІТС за вебадресою: https://wiki.court.gov.ua.

Відео-інструкції про порядок роботи в Електронному кабінеті розміщені на кожному кроці роботи програмного забезпечення у верхній правій частині сторінки: https://cabinet.court.gov.ua

Отже, наголошуємо про необхідність здійснення обов’язкової реєстрації офіційної електронної адреси в ЄСІТС за посиланням: https://cabinet.court.gov.ua

© 2020 poltava-inform

Мої відео