Полтава Інформ

Вакцина певній групі населення препаратом CoronaVac

Вакцина певній групі населення препаратом CoronaVac
17003 ПЕРЕГЛЯДІВ

За повідомленням Міністерства охорони здоров'я, Україна розпочала введення вакцини CoronaVac, виробленої китайською компанією Sinovac Biotech, 13 квітня.

Китайська вакцина прибула в Україну 25 березня та пройшла лабораторні випробування та затвердження перед розподілом по регіонах. В даний час у країні 215 000 доз, призначених для людей з обмеженими можливостями та тих, хто їх надає, олімпійців та паралімпійців, працівників міліції та вчителів, які проводять загальні оціночні тести.

Відправлення CoronaVac стало другою партією вакцини проти COVID-19 в Україні. 23 лютого країна отримала 500 000 доз вакцини AstraZeneca, виробленої Інститутом сироватки крові в Індії.

Україна розпочала кампанію вакцинації 24 лютого. Наразі 388 399 українців отримали першу дозу AstraZeneca станом на квітень. 12. Лише п’ятеро отримали обидва постріли, необхідні для завершення щеплення. Інтервал між двома уколами вакцини AstraZeneca становить 12 тижнів або 84 дні.

CoronaVac має значно коротший інтервал: від 14 до 28 днів. За словами заступника міністра охорони здоров’я та головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, українці, які отримують цю вакцину, отримають друге приймання через 28 днів після першого.

Ефективність CoronaVac становить 50,4%, якщо дози отримують з інтервалом у 14 днів. Однак у січні виробники припустили, що він може бути ефективним на 70% із тритижневим інтервалом між дозами.

Загалом Україна розраховує отримати близько 2 мільйонів доз CoronaVac.

Країна також чекає на 8 мільйонів безкоштовних доз від COVAX, глобального альянсу вакцин проти коронавірусу.

COVAX спочатку забезпечить Україну 117 000 доз вакцини Pfizer / BioNTech, виробленої спільно в США та Німеччині, та від 2,2 до 3,7 мільйона доз вакцини AstraZeneca, виготовленої у Великобританії. Перша партія очікується у квітні.

Перший етап вакцинації, який розпочався 24 лютого, був спрямований на 367 000 осіб із групи найвищого пріоритету, включаючи лікарів, які лікують пацієнтів із COVID-19, та солдатів на передовій Донбасу.

22 березня, майже через місяць з початку вакцинації кампанії, Україна перейшла у свою другу фазу, роблячи знімки сімейним лікарям, іншим медичним працівникам, соціальним працівникам та людям старше 80 років, крім усіх членів групи першої фази.

© 2020 poltava-inform

Мої відео