Полтава Інформ

Погана погода в Україні: два рейси скасували через непогоду, а ще три затримуються

Погана погода в Україні: два рейси скасували через непогоду, а ще три затримуються
11296 ПЕРЕГЛЯДІВ

І знову в Україні починають надходити повідомлення про погану погоду. На всій території відбувається сильне похолодання.

Наразі працівники аеропорту розповіли про те, що в міжнародному аеропорті “Львів” встигли скасувати 2 рейси через погані погодні умови. 3 рейси наразі затримуються. Про це повідомили з самого аеропорту. В повідомленні зазначили: “Рейси THY0443 / THY0444 "Стамбул – Львів – Стамбул" (07.02.2021), WRC164 "Львів – Бориспіль" скасовані через метеоумови”. 7 лютого рейс зі Стамбулу повинен був прибути о 20:35 та полетіти назад о 21:25. А рейс на Київ планували на 8 лютого на 17:35.

Також є дані про те, що на цей момент затримуються рейси авіакомпаній Belavia (Білорусь) в Мінськ, який повинен був вилетіти о 01:55, Pegasus (Туреччина) – в Стамбул (початковий час 12:30) і зі Стамбула (початковий час 11:30). Як і коли ситуація стабілізується в аеропорті поки не кажуть через те, що це залежить від погодних умов. Вони не хочуть наражати на велику небезпеку людей, які ввіряють їм своє життя. Тож чекатимемо нових повідомлень, а поки синоптики радять утриматись від перельотів.

Синоптики розповідають про те, що сильні морози триматимуться як мінімум до 22 лютого. Особливо це стосується північної частини країни. Там температура триматиметься від -5 до -10 градусів вдень та від -10 до -15 вночі. А от на півдні навпаки, морози спадатимуть, проте буде велика кількість мокрого снігу та дощу.

Циклон увійде до України 8-9 лютого, 10 опади стануть трохи меншими. А от вже 11-12 погодні умови знову почнуть погіршуватись. Білик запевнив, що наступний тиждень буде досить холодним. Проте він також переконаний в тому, що сильних опадів очікувати вже не варто, тож на нас з вами чекатиме ще як мінімум два тижні зими. На більш довгий строк синоптики поки спрогнозувати точно не можуть через те, що клімат став досить різноманітним, і може щось змінитись.

Єдиний регіон, якому дійсно можуть загрожувати сильні опади – це Закарпаття. Адже саме там є загроза паводків. Там наразі досить високі для зими температури, адже повітря показує на градуснику вище за нуль. Сьогодні в них вже констатували досить високий рівень води. А що не втішає, так це те, що в деяких місцях вже підтопили сільськогосподарські угіддя. А далі в них ставатиме ще тепліше, і морозів точно не прогнозують.

Саме тому синоптики радять зараз утриматись від перельотів, довгих переїздів, особливо для тих, хто живе на півночі, адже там на них ще чекають хурделиця та ожеледиця. Звісно, не варто й сидіти не виходячи з дому, бо наше здоров’я потребує постійної підтримки та того, щоб про нього дбали. Проте синоптики також нагадують і про те, що варто дотримуватися хоча б елементарних заходів безпеки. Переходити дорогу лише у зазначених місцях, обережно пересуватись вздовж узбіч. Та найголовніше, під час шквального вітру залишатись вдома, закривши вікна та двері, адже вас може просто знести. Тим паче не варто випускати дітей, коли починається вітер.

Автор: redactor.newsukraine

© 2020 poltava-inform

Мої відео