Полтава Інформ

Арутюнян Еміль Карленович: епідемія COVID-19 – серйозне випробовування для держави, медиків, меценатів та волонтерів

Арутюнян Еміль Карленович: епідемія COVID-19 – серйозне випробовування для держави, медиків, меценатів та волонтерів
1126 ПЕРЕГЛЯДІВ

Арутюнян Еміль Карленович – один з найбільш активних меценатів на Дніпропетровщині. Задовго до початку війни на сході він, спільно з Благодійний Фондом «Солідарність» Олександра Петровського розпочав допомогу дітям з особливими потребами, сиротам, іншим незахищеним соціальним категоріям. З 2014 року він є одним з небагатьох підприємців, які надають регулярну допомогу українській армії. З весни 2020 року Еміль Карленович, так само, як і інші меценати, взяв на себе місію допомагати у подоланні епідемії COVID-19.

Арутюнян Еміль Карленович: Засоби особистого захисту та медикаменти: чого потребують провідні дніпровські лікарні під час епідемії


Навіть провідні обласні медичні заклади опинилися цього року у складній ситуації: більшість лікарень були непідготовлені до прийому хворих, постраждалих від наслідків COVID-19. Тим не менше таким закладам, як Дніпровська обласна лікарня імені Мечникова, довелося одразу відчути труднощі лікування пацієнтів різного ступеня важкості, що поступили до закладу з діагнозом COVID-19.
Хоча держава та інші спеціальні фонди виділяють кошти на комплектацію лікарень усім необхідним, медичні заклади разом з тим відчули гострий дефіцит як антибіотиків та інших потрібних ліків, так і захистів індивідуального захисту для медиків. Ще раніше лікарня отримала дуже важливий подарунок від меценатів, зокрема Міжнародного Благодійного Фонду «Солідарність» та голови компанії «Алан» В’ячеслава Капустіна - 6 сучасних кардіографів, які стали необхідним доповненням загального фонду лікарні. Також лікарня отримала від небайдужих підприємців також кілька спеціальних медичних ліжок для пацієнтів. Ці спеціальні меблі допомагають пацієнтам якомога комфортніше і швидше відновитися після операції або хвороби.
З початком епідемії в Україні лікарня імені Мечникова отримала у подарунок засоби індивідуального захисту – набори з масками, захисними рукавичками, бахілами та халатами для лікарів. Протягом карантинного періоду Фонд «Солідарність» та Еміль Арутюнян неодноразово відправляли набори з захисними засобами у кілька медичних закладів. Представники лікарень висловили велику подяку меценатам за постійну допомогу.

Арутюнян Еміль Карленович: значення благодійності у сучасному суспільстві


Війна у 2014 році показала, наскільки важливою у сучасному суспільстві є не лише армія, але й медицина.

Тому одночасно з допомогою армії підприємець Арутюнян Еміль Карленович, який працює у ресторанній галузі, меценат розпочав активне сприяння медичній галузі.

Один з основних об’єктів допомоги – обласна клінічна лікарня імені Мечникова. Крім того, разом з Фондом «Солідарність» підприємець брав участь у закупівлі обладнання та меблів для Дніпровського геріатричного пансіонату. Це і нові меблі, і якісний косметичний ремонт, і якісне медичне обладнання.
Потребують уваги меценатів та волонтерів також дитячі медичні заклади. Серед важливих об’єктів допомоги – дитяче онкологічне відділення обласної лікарні. Заклад отримує від Еміля Карленовича, «Солідарності» та інших меценатів та волонтерів не лише потрібні медикаменти, але й індивідуальні засоби безпеки.
Незважаючи на посилення сприяння медичним закладам, Еміль Карленович продовжує українській армії: військові на фронті отримують від меценатів мікроавтобуси з продуктовими наборами, засобами індивідуального захисту та медикаментами. Не зменшується інтенсивність допомоги від Еміля Арутюняна і по відношенню до дітей з інвалідністю, а також молоді, яка позбавлена батьківського піклування. Надалі цю допомогу планують тільки збільшувати.

Теги: Арутюнян Еміль Карленович,Еміль Карленович Арутюнян

© 2020 poltava-inform

Мої відео