Полтава Інформ

У дніпровських школах відпрацьовують алгоритми дій школярів та вчителів при небезпечних ситуаціях

У дніпровських школах відпрацьовують алгоритми дій школярів та вчителів  при небезпечних ситуаціях
61587 ПЕРЕГЛЯДІВ

Крадіжка, візит зловмисника чи побутова сварка батьків, які не визначились хто забере дитину після навчання. У дніпровських школах відпрацьовують алгоритми дій школярів та вчителів при небезпечних ситуаціях. Як діють за таких обставин дізнавались наші журналісти.

Тисяча двісті учнів цієї школи завжди під наглядом 14-ти камер. На вході — турнікети, в кабінеті директорки й біля чергового адміністратора — тривожні кнопки. Все, пояснюють тут, аби вберегти дітей від непередбачуваних ситуацій.

"Проникнення сторонніх осіб викликають не тільки непорозуміння, але й значні конфлікти. Це може бути пов'язано з крадіжками, або з просто поведінкою осіб які у неадекватному стані завітали до закладу. Це лякає дітей, це може викликати обурення батьків і вчителів", - розповідає директорка НВО №28 Ніла Ломако. 

Якщо сталося неладне, черговий тисне на тривожну кнопку. Сповіщання по небезпеку потрапляє до ситуаційного центру Дніпра.

"Если есть какой-то дополнительный вопрос, я могу связаться с ответственным (здесь это 28 школа), узнать всё ли в порядке. После чего принимаю решение вызывать экипаж или нет", - каже диспечерка муніципальної варти Олена Курасова. 

Екіпаж — це або муніципальна варта, або патрульна поліція. Й ті, й інші мають дістатися місця за 5-ть хвилин.

"Чувствую себя и на рабочем месте уверенно и безопасно и дети под защитой находятся", - зізнається Людмила Дейнега чергова адміністраторка в НВО №28. 

Система відео-нагляду встановлена у школі коштом міста. Обслуговування — теж за рахунок бюджету.

"На данный момент по программе «Безопасная школа» сигнализацией, охранкой и тревожной кнопкой оборудовано 14 школ", - твердить директор КП "Безпечна та інноваційна освіта" Андрій Калашніков. 

Цьогоріч, каже Андрій Калашніков, планують встановити відеонагляд, систему турнікетів та тривожні кнопки ще в 16-ох освітніх закладах. Якщо, звісно, з бюджету міста на це передбачать фінансування.

Читайте також, У Жовтих Водах з’явилась оновлена школа

 

© 2020 poltava-inform

Мої відео