Полтава Інформ

МОЗ порадив, як зберегти нерви під час карантину

МОЗ порадив, як зберегти нерви під час карантину
146966 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Вірус паніки» страшніший за коронавірусну інфекцію, тому попіклуватися про своє психічне здоровя зараз дуже важливо. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Міністерства охорони здоровя.

МОЗ зібрало кілька рекомендацій, як уникнути погіршення психологічного стану:

  1. Якщо у вас з’явився страх спілкування з оточуючими, ви стали більш замкнутими, кооперуйтеся у невеликі групи і проводьте час разом онлайн. Це можуть бути книжкові клуби, чемпіонати з настільних ігор, кіноперегляди.

  2. Якщо у вас депресія через недостатню активність на карантині, займайтеся спортом у домашніх умовах, вигадайте нове хобі, починайте процес самовдосконалення.

  3. Якщо ви постійно гуглите будь-які симптоми COVID-19 та приміряєте їх на себе, пам`ятайте: не треба займатися самолікуванням. Цікавтеся інформацією у фахівців, дотримуйтесь правил особистої гігієни, самоізолюйтеся. Вивчіть статистику й оцініть усі реальні ризики і варіанти розвитку подій

  4. Якщо ви скуповуєте велику кількість продуктів та засобів гігієни, розслабтеся - товарного дефіциту не буде. Це спекуляція свідомістю людей, тому ставтеся до всього критично.

© 2020 poltava-inform

Мої відео