Полтава Інформ

Іран оприлюднив результати розслідування авіакатастрофи в Тегерані

Іран оприлюднив результати розслідування авіакатастрофи в Тегерані
174573 ПЕРЕГЛЯДІВ

Літак компанії МАУ був збитий 8 січня з північного боку двома ракетами класу “земля-повітря” близького радіуса. Іран оприлюднив результати розслідування авіакатастрофи. Український літак збили за 3 хвилини після зльоту. Boeing 737 вилетів із Тегерану о 06:12 за місцевим часом та втратив зв’язок з авіадиспетчером на висоті 2 469 метрів. Літак зник із допоміжного радара о 06:15 та з головних систем спостереження - о 06:18 ранку.

Про це повідомляє американське видання Блумберг із посиланням на звіт Організації цивільної авіації Ірану.

Boeing 737 пролетів повз житловий район та впав у громадському парку. Літак розвалювався, поки його тягнуло футбольним полем, сільгоспугіддями, садами. 

Засобів для декодування вилученого реєстратора польоту та бортового самописця Іран не має. Французькі та американські агентства з розслідування авіаційних подій відмовилися відправити до Тегерану необхідне обладнання для розшифровки чорних скриньок.

Україна ж має для цього усі технічні можливості та досвідчених фахівців. Про це заявив Володимир Зеленський під час зустрічі зі Спеціальним представником Президента Республіки Іран Мохаммадом Есламі. Аби пересвідчитися у технічних можливостях України, до Києва прибуде група іранських представників. 

Сторони погодилися, що всі залишки літака, які збереглися після катастрофи, мають бути повернуті в Україну. 

 

© 2020 poltava-inform

Мої відео