Полтава Інформ

На період карантину переселенцям спростили отримання адресної допомоги

На період карантину переселенцям спростили отримання адресної допомоги
175690 ПЕРЕГЛЯДІВ

Щомісячна допомога внутрішньо переміщеним особам надається на покриття витрат на проживання, зокрема, на оплату житлово-комунальних послуг. Про це повідомляє пресслужба Кабінету Міністрів.

На засіданні Уряду 8 квітня Кабінет Міністрів спростив процедуру отримання щомісячної адресної допомоги переселенцям на період карантину

Відтепер, якщо поточний шестимісячний строк виплати грошової допомоги закінчився в період дії карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби, та протягом 30 днів з дня його відміни, призначення грошової допомоги на наступні 6 місяців здійснюється без подання відповідної заяви та документів, які були передбачені раніше. Та у такому ж розмірі, в якому вона виплачується в поточному шестимісячному строці.

До того ж, на період карантину забороняється прийняття рішень щодо скасування дії довідки внутрішньо переміщених осіб. А публічному акціонерному товариству «Державний ощадний банк України» забороняється зупинення видаткових операцій за поточними рахунками за відсутності проходження фізичної ідентифікації.

© 2020 poltava-inform

Мої відео