Полтава Інформ

Українські школярі на уроках біології вивчатимуть коронавірусну інфекцію

Українські школярі на уроках біології вивчатимуть коронавірусну інфекцію
33815 ПЕРЕГЛЯДІВ

Такі дистанційні заняття допоможуть учням зрозуміти всю серйозність цього захворювання та знати, як діяти під час пандемії. Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки.

Розробили уроки про COVID-19 дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та ГО «Смарт освіта» за підтримки Міністерства освіти і науки України. Методичні рекомендації для вчителів та навчальні матеріали для учнів опубліковано на сайті НУШ 5 травня. Авторкою уроків виступила Інна Дьоміна, біологиня, вчителька, методистка, співавторка інтегрованого курсу «Природничі науки». Експерткою зі сторони ЮНІСЕФ стала Катерина Булавінова, лікарка-інфекціоністка, медична експертка Дитячого Фонду ООН. Їхні спільні зусилля покладені на те, аби діти отримали необхідні знання та могли відрізнити правду від міфів. В умовах пандемії ці знання є надзвичайно важливими.

«Урок знайомить учнів зі шляхами передачі інфекції, дає практичні поради, як діяти під час пандемії нового коронавірусу та як вберегти себе. Матеріали допоможуть учням дізнатися більше про COVID-19, зрозуміти важливість соціальної дистанції та правил особистої гігієни через призму наукових знань. Інформація для учнів подається відповідно до засвоєного до цього часу матеріалу на уроках біології», — зазначають у міністерстві.

Уроки розроблені у чотирьох версіях для учнів 6-8 та 9-10 класів. Їх можна проводити через відеозв`язок або без нього — за умов обмеженого доступу до інтернету чи ґаджетів. Школярі можуть виконувати інтерактивні завдання разом із батьками або ж самостійно. Для занять надаються ілюстрації з поясненнями, тести, інтерактивні вправи, навчальне відео.

© 2020 poltava-inform

Мої відео