Полтава Інформ

Перші винищувачі F-16 в Ураїні слід очікувати в червні

Перші винищувачі F-16 в Ураїні слід очікувати  в червні
159371 ПЕРЕГЛЯДІВ

До червня в Україну мають надійти шість із 45 обіцяних європейськими країнами винищувачів F-16. За інформацією Укрінформ, цю новину передає The New York Times. Прогнозується, що до початку літа дванадцять українських пілотів будуть готові до бойових місій на винищувачах F-16 після 10 місяців навчання у Данії, Великій Британії та США.

Однак, до прибуття пілотів в Україну буде доставлено лише шість літаків з орієнтованої кількості 45, яку обіцяли європейські союзники. "Тим не менш, їх очікуване прибуття на бойове поле відбудеться невдовзі", - йдеться у матеріалі. Зазначається, що бойові літаки, ймовірно, будуть озброєні ракетами малої та середньої дальності та бомбами, що частково зробить компенсацію за дефіцит боєприпасів на землі.

Причиною затримки у поставках F-16 стала тривалість навчання українських пілотів, які потребували часу для вивчення англійської мови та освоєння західних військових практик для ефективного керування винищувачами. Хоча порівняно зі звичайними стандартами навчання на F-16, підготовка українських пілотів проходить з вражаючою швидкістю, вона все ж повільніша, ніж як це очікувала Україна та її союзниками. Також затримка поставок літаків пов'язана з позицією адміністрації президента США Джо Байдена, яка наголошувала, що винищувачі F-16 ймовірно не стануть вирішальним фактором у війні.

© 2020 poltava-inform

Мої відео