Полтава Інформ

рф намагатиметься вплинути на вибори, що заплановані цього року у США та в Європі

рф намагатиметься вплинути на вибори, що заплановані цього року у США та в Європі
342612 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як розповіла народна депутатка, заступниця Голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, членкиня постійної делегації у ПАРЄ Євгенія Кравчук, російська федерація намагатиметься впливати на вибори, що заплановані цього року у США та в Європі, зокрема до Європарламенту.

Про це повідомляє пресслужба Апарату Верховної Ради України.

За словами народної депутатки, держава-терористка витрачає дуже великі ресурси для ведення інформаційної війни й намагається вплинути як на ситуацію в Україні, так і у світі. Країна-агресор намагатиметься скористатися з виборів у США та Європі, але плани Кремля відомі розвідкам західних держав. 

«росія хоче вплинути на ситуацію в Україні й таргетує українську аудиторію. Там меседжі зрозумілі, і під найбільшим ударом перебуває політичне керівництво нашої держави. Особливо активно фейки та дезінформаційні кампанії спрямовують проти Президента України Володимира Зеленського. Мета зрозуміла – підірвати єдність суспільства, деморалізувати як армію, так і тил», — сказала Євгенія Кравчук.

Вона додала, що росія намагатиметься впливати на вибори, що заплановані цього року у США та в Європі, зокрема до Європарламенту.

«Однозначно росія намагатиметься втрутитися в ці вибори. Зараз країни-партнери викривають цілі мережі російських сайтів, які ведуться німецькою, французькою мовами. Це така операція, що має назву «Доппельгангер», тобто двійники. Наприклад, роблять сайт, мімікрують його під французький Le Monde і поширюють там різні нісенітниці та фейки. Саме таким чином пробують деморалізувати людей і вплинути на єдність у західному суспільстві, щоб припинити допомогу Україні», — зазначила заступниця Голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики.

За словами парламентарійки, розвідки західних держав знають про майбутні плани Кремля. Ба більше, про це навіть пишуть західні журналісти.

«Зрозуміло, що рф буде виділяти великі гроші на інформаційну війну. Лише на операцію проти українського Президента та проти єдності в українському суспільстві Москва виділила 1,5 млрд доларів. Для них це дешевше, ніж вести повноцінну конвенційну війну. Тож чим більше буде викривальних статей про атаки Кремля, тим краще», — резюмувала членкиня постійної делегації у ПАРЄ.

  • Нагадаємо, що раніше Верховна Рада повідомляла про зустріч Спікера Парламенту України Руслана Стефанчука з чеськими колегами на Саміті спікерів парламентів країн «Вишеградської групи» + Україна. Він сказав їм, що Сили оборони мають отримати всі необхідні засоби для відсічі ворогу та перемоги у боротьбі з російською агресією. За його словами, російська федерація демонструє готовність до тривалої війни на виснаження, досі має значні ресурси, вміло використовує втому від війни та не забуває про інструмент ядерного шантажу.
  • Зокрема, з жовтня 2023 року російські загарбники проводять наступальну операцію вздовж всієї лінії фронту: «Вони не мають стратегічного успіху, але продовжують шукати слабкі місця в обороні України. Наша мета — виснажити сили противника й завдати йому максимальних втрат».
  • Також раніше народний депутат Арсеній Пушкаренко заявив, що російська федерація розуміє тільки силу, а отже, парламент ухвалив документ, у якому закликає світ консолідувався у військовій підтримці Україні. Вже 10 років росія веде збройну агресію та два роки повномасштабного вторгнення проти України, тож Верховна Рада України звернулася до парламентів, урядів, міжнародних організацій, усього світу, щоб нагадати, як важлива консолідація та підтримка світу навколо України як держави, навколо народу, який відстоює свої свободу й незалежність. Відповідну постанову №11019 підтримали 309 народних обранців.

© 2020 poltava-inform

Мої відео