Полтава Інформ

Що не так з психотерапевтом Спартак Субботою?

Що не так з психотерапевтом Спартак Субботою?
435259 ПЕРЕГЛЯДІВ

11 квітня журналіст Ілля Полудьонний опублікував велике розслідування на одного з засновників популярного подкасту на платформі Youtube під назвою «Подкаст терапія». Також Суббота є членом-кореспондентом української академії наук та кандидат психологічних наук.

Полудьонний звинувачує Спартака у багаторічній брехні, а його образ — сфабрикований. За словами Іллі, над розслідуванням він працював 7 місяців та опублікував його на своєму YouTube-каналі. Також розслідування можна знайти в електронному виданні «Свідомі».

Натомість ми наведемо головні тези з розслідування:

1. Психотерапевт Спарта Суббота насправді не має медичної освіти, але видає себе за лікаря-психіатра та медичного психолога. Автор стверджує, що Суббота неодноразово порушував професійну етику та мав сексуальні зв‘язки з клієнтками.

2. «Я повний ідіот в політиці», — сказав Спартак Суббота під час інтерв‘ю на каналі «Розмова», але за словами Полудьонного — це неправда. Він раніше працював в Інституті когнітивного моделювання, де представлявся як «політичний психолог». До того ж Суббота опублікував матеріали на політичні теми.

3. Спартак (справжнє ім‘я Олександр) співпрацював з компанією Seetarget, яка звинувачується у публікації неправдивих досліджень. Ба більше, Олександра звинувачують у підіграванні партії ОПЗЖ, зокрема Юрію Бойку.

4. Згідно з розслідуванням, Спартак отримав звання кандидата наук 7 квітня 2022 року, проте використовує цю регалію з 2017 року.

5. У раніше згаданому інтерв‘ю Спартак стверджував, що це його справжнє ім‘я, яке він отримав від народження. Але Полудьонний дослідив, що насправді Спартака звати Олександр.

6. Суббота використовував «американський журнал American journal of Fundamental, Applied & Experimental Research» для публікації власних матеріалів. Для підтвердження звання кандидата наук необхідно мати опубліковані матеріали у закордонних фахових виданнях, що є доволі складним шляхом. Подібні журнали, які створені в Україні та лежать на українських серверах, запобігають жорстоких вимог до робіт спеціалістів.

7. Спартак Суббота вводить в оману суспільство, коли говорить про свої регалії. Наприклад, під час запису подкасту він розповів, що є членом-кореспондентом Української академії наук, проте не слід плутати її з Академією наук України. На відміну від другого, Українська академія наук є громадською організацією. Олександр також стверджував, що працював як психотерапевт групи швидкого реагування Служби Безпеки України. Але він забув згадати, що це не СБУ, а мова йде про ТОВ Спілку Безпеки України. [Це приватна охоронна фірма]

8. Полудьонний заявив, що Суббота або не розбирається в тому, що говорить, або навмисно створює у глядача викривлену і неправдиву картинку щодо методів психотерапії. Це торкається слів Спартака про його негативне ставлення до практично всіх напрямків психотерапії, зокрема напрямку гештальту. Журналіст заперечує слова про недієвість та ненауковість цих напрямків та наводить посилання на фахові джерела.

Щодо реакції Спартака Субботи

На своїй сторінці в Instagram Олександр виклав історію на якій сказав:

«Дякую, вже бачив ці новини, звісно, читав. Щось частково помічниця вичитала, щось сам читав, не було часу усе дивитися. Що можу сказати? Це не перший гейт, з яким я стикаюсь. Це нормально, це буде і далі. Я переживу, я людина, яка це просто переживе і все».

Він також додав, що не дозволить ображати свою авдиторію, робити висновки щодо людей, які його слухають та яким він подобається. За словами Спартака, він з усім може змиритись, окрім образ близьких людей та своїх глядачів.

Теги: Скандал,Спартак Суббота,Психотерапевт,Євген Янович,комік,розслідування

© 2020 poltava-inform

Мої відео