Полтава Інформ

Міністерство освіти та науки України впроваджує добровільні фахові вступні випробування з аграрних наук, економіки та управління для вступу на бакалаврат.

Міністерство освіти та науки України впроваджує добровільні фахові вступні випробування з аграрних наук, економіки та управління для вступу на бакалаврат.
161159 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство освіти та науки України впроваджує добровільні фахові вступні випробування з аграрних наук, економіки та управління для вступу на бакалаврат. Про це повідомила пресслужба МОН. "Вступники на бакалаврат на основі НРК5 (національної рамки кваліфікацій) можуть додатково скласти фахові вступні випробування, які впливатимуть на їхній конкурсний бал. Ця новація застосовується для вступників, які мають або отримають дипломи молодшого спеціаліста, фахового молодшого бакалавра або молодшого бакалавра", - йдеться у повідомленні.

За словами представників МОН, ці фахові вступні випробування є добровільними. Адже вступники можуть зареєструватися на них, якщо бажають покращити свій конкурсний бал і вважають, що їхні фахові знання перевищують знання з загальноосвітніх предметів. Результати цих випробувань враховуватимуться у формулі розрахунку конкурсного бала.

У сфері "Аграрні науки та продовольство" такі випробування будуть проводитися на спеціальностях: "Агрономія"; "Захист і карантин рослин"; "Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство"; "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва"; "Лісове господарство"; "Садово-паркове господарство"; "Водні біоресурси та аквакультура"; "Агроінженерія".

У сфері управління та адміністрування добровільні випробування можливі для спеціальностей: "Облік і оподаткування"; "Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок"; "Менеджмент"; "Маркетинг"; "Підприємництво та торгівля".

У сфері публічного управління та адміністрування такі випробування запроваджуються для спеціальності "Публічне управління та адміністрування", у галузі культури і мистецтва - на "Менеджмент соціокультурної діяльності", у соціальних та поведінкових науках - на "Економіку".

Реєстрація на основну сесію фахових вступних випробувань триватиме з 19 по 30 квітня, а на додатковий період реєстрації - з 10 по 14 червня. Основна сесія випробувань запланована з 24 по 27 червня, а результати будуть оголошені до 8 липня. Додаткова сесія випробувань проводитиметься з 15 по 19 липня, а її результати будуть оголошені до 29 липня.

© 2020 poltava-inform

Мої відео