Полтава Інформ

Офіцери служби освітньої безпеки

Офіцери служби освітньої безпеки
160247 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що нещодавно розпочалося навчання для діючих правоохоронців, які призначатимуться на службу в навчальних закладах в рамках ініціативи "Офіцери служби освітньої безпеки". Їхню роль пізніше візьмуть на себе офіцери Служби освітньої безпеки, які пройдуть відбір та необхідну підготовку після оголошення набору.

Цей проєкт втілюється за ініціативою державного керівництва з участю Міністерства освіти і науки України, Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції. Мета цього проєкту - забезпечити безпеку дітей у школах під час повномасштабної війни та створити безпечне оточення після її завершення.

Важливо відзначити, що офіцери Служби освітньої безпеки не будуть  просто охоронцями,- це будуть фахівці з питань безпеки в освітньому закладі. Поза поліцейськими навичками та виконанням протоколів безпеки, вони матимуть знання з психології дітей, щоб розуміти їх та, за потреби, надавати вчасну допомогу та вживати необхідні заходи.

Офіцери Служби освітньої безпеки будуть виступати посередниками між адміністрацією шкіл, батьківськими комітетами та учнями, спільно з педагогами працюючи над створенням безпечного середовища для дітей.

Вже у січні 402 школи отримають офіцерів безпеки, які тимчасово будуть призначені серед діючих співробітників поліції охорони, патрульної поліції та інших підрозділів Нацполіції. Це стосується областей, таких як Волинська, Дніпропетровська, Житомирська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Рівненська, Сумська та Чернігівська.

У повноваження поліцейських входитиме контрольний (пропускний) режим (в багатьох школах буде встановлено спеціальні рамки та металошукачі), спілкування з екстреними службами, виклики поліції та особисте реагування на порушення порядку.

Один з ключових аспектів цієї ініціативи - взаємодія з дітьми у навчальних закладах, особливо щодо виникнення потенційних загроз.

Офіцери поліції будуть працювати в цьому режимі тимчасово, поки майбутні представники Служби освітньої безпеки, після оголошення конкурсу, проходитимуть відбір та навчання.

© 2020 poltava-inform

Мої відео