Полтава Інформ

Актуальні пріоритетні напрями розвитку науки, техніки та інноваційної діяльності в Україні

Актуальні пріоритетні напрями розвитку науки, техніки та інноваційної діяльності в Україні
313720 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство Освіти і Науки України повідомляє, що з 13 січня 2024 року набув чинності Закон України № 3534-IX, яким внесено зміни до законів України "Про пріоритетні напрями розвитку науки і техніки" та "Про пріоритетні напрями інноваційної діяльності в Україні".

У зв'язку із воєнним станом та необхідністю забезпечення першочергових потреб держави, зазначені переліки були розширені напрямком, що відповідає вимогам сфери національної безпеки та оборони. Також визначено, що цей перелік буде актуальним до припинення або скасування воєнного стану в Україні та до 31 грудня наступного року після його припинення або скасування.

Протягом наступних шести місяців уряд та міністерства планують привести свої нормативні акти у відповідність із цим законом, розробити законопроєкти про визначення пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки, а також пріоритетних напрямків інноваційної діяльності. Ці напрямки будуть спрямовані на відновлення України після війни, а також визначено відповідні механізми їхньої реалізації.

Прийняте рішення передбачає фінансування наукових досліджень та науково-технічних розробок, спрямованих на підсилення сфери національної безпеки та оборони, а також відновлення держави.

© 2020 poltava-inform

Мої відео