Полтава Інформ

У Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка відбулася робоча зустріч із державним секретарем МОН Сергієм Захаріним

У Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка відбулася робоча зустріч із державним секретарем МОН Сергієм Захаріним
377178 ПЕРЕГЛЯДІВ



13 серпня 2022 р. у межах робочої поїздки на Полтавщину Сергій Захарін відвідав Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка. Сергій Захарін – доктор економічних наук, професор, державний секретар Міністерства освіти і науки України, член наглядової ради ПНПУ імені В. Г. Короленка.

Сергій Володимирович перебуває з робочою поїздкою у Полтавській області, зокрема 12 серпня за його участі відбулася нарада у Полтавській обласної військової адміністрації щодо організації підготовки освітньої галузі області до роботи в новому 2022/2023 н.р..

Зустріч із колективом ПНПУ імені В. Г. Короленка планувалася давно, оскільки освітяни хотіли у форматі діалогу обговорити із держсекретарем МОН актуальні питання організації освітнього процесу і стратегічного розвитку університету.

У залі засідань зібралися адміністрація університету, керівники структурних підрозділів, декани факультетів, представники студентської ради, а всі охочі члени трудового колективу долучилися до зустрічі онлайн.

У вітальному слові ректорка університету професорка Марина Гриньова підкреслила, що надзвичайно втішена тісною, результативною і ефективною співпрацею із членами наглядової раді і осібно із паном Сергієм Захаріним. Ця співпраця продуктивна як на рівні формулювання стратегій розвитку, так і сприяння у реалізації практико-орієнтованих проєктів. «Особливо дякую, що розумієте цінність педагогічної освіти в Україні», – підкреслила Марина Вікторівна.

Під час урочистої частини зустрічі помічник ректора з кадрової та організаційної політики Інна Важеніна вручила Сергію Захаріну посвідчення члена наглядової ради Університету, а ректорка Марина Гриньова – Диплом почесного професора ПНПУ імені  В. Г. Короленка (рішення ученої ради університету від 28.01.2022 р., протокол № 8), мантію і конфедератку.

Сергій Володимирович щиро подякував колективу, вченій раді за висловлену довіру і запевнив, що буде докладати максим зусиль, щоб дружба з Полтавським педагогічним переросла у продуктивну співпрацю, а ми, об’єднавши зусилля, будемо працювати над якісними змінами в освіті і утвердженням педагогічної професії.  

Другу частину зустрічі присвятили обговоренню актуальних проблем сучасної вищої освіти: ліцензування освітніх програм у профільних і непрофільних ЗВО, місце педагогічного університету в системі вищої освіти, реформування системи вищої освіти і майбутня конфігурація ЗВО, безпека студентів не лише під час навчального процесу, а й в позааудиторний час, потенційні можливості університетського спорту та ін.

Цікаві й продуктивні дискусії викликали питання першого проректора Олексія Гури, очільниці психолого-педагогічного факультету професорки Наталії Сулаєвої, очильниці факультету філології та журналістики доцентки Оксани Кирильчук, декана факультету історії та географії професора Петра Кравченка, відповідальної секретарки приймальної комісії доцентки Марини Тесленко.

Сергій Захарін на кожну із ключових позицій представив розлогу аргументовану відповідь, щоразу зауважуючи, що різні питання мають рішення у різних площинах. Окремі уже мають напрацьовану позицію Міністерства освіти і науки України, частина питань перебуває в процесі обговорення різними учасниками освітнього процесу, а, відповідаючи на інші питання, пан Захарін ділився своєю експертною позицією, яка на сьогодні теж потребує широкого обговорення.

Усі охочі можуть переглянути робочу зустріч на офіційному ютуб-каналі університету за ">покликанням.

Учасники зустрічі подякували державному секретареві Міністерства освіти і науки України, члену наглядової ради ПНПУ імені В. Г. Короленка Сергію Захаріну за важливу зустріч і змістовні відповіді на актуальні питання.

Ректорка Марина Гриньова висловила вдячність усім учасникам зустрічі і Сергію Володимировичу осібно. Професорка Гриньова підкреслила, що відповіді держсекретаря МОН сприятимуть розвитку університету: «Для нас велика радість, що так ефективно відбулася робоча зустріч. У нас прекрасний сильний колектив, який вміє працювати задля розвитку освіти у нашій державі».

Також Сергій Захарін оглянув підготовлені укриття в ПНПУ імені В. Г. Короленка, ознайомився із роботою наукової бібліотеки імені М. Жовтобрюха, завітав в аудиторії, де працює приймальна комісія, поспілкувався із вступниками, які звернулися в консультаційний центр приймальної комісії.

Сергій Захарін побажав колективу Полтавського педагогічного вдало провести вступну кампанію, максимально ефективно організувати навчальний рік, послідовно реалізовувати політику розвитку університету. 

© 2020 poltava-inform

Мої відео