Полтава Інформ

Дуальна освіта в Україні : початок нового грандіозного проєкту

Дуальна освіта в Україні : початок нового грандіозного проєкту
358096 ПЕРЕГЛЯДІВ

Новітній спосіб навчання, за яким всім відоме опанування теоретичних матеріалів в закладі з педагогом, змінено на європейський зразок. Дуальна форма здобуття професійної освіти, під яку вже намагалися адаптувати студентів вищих навчальних закладів України, нарешті, було розпочато.

Дуальна освіта в Україні : Молдова-Україна, співпраця у галузі освіти

Завдяки співпраці Міністерства освіти й науки України з Міністерством освіти, культури та досліджень Молдови, в період з 2021 по 2024 роки буде проведено інтеграцію дуальної вищої освіти між Молдовою та Україною.

Особливість такого виду навчання є зміна пропорцій теорії та практики, де їх зіставлення дорівнює 30%/70%. Саме такі показники, як доводить досвід європейських колег, дозволяє покращити розвиток навичок працездатності, навчає та адаптує студентів до вимог й потреб майбутньої професії. Як показав німецький приклад такого виду освіти, після випуску студенти, які були учасниками проєкту, уміло працюють з технікою, володіють необхідними знаннями, розуміють усі технологічні процеси та, головне, володіють досвідом. Завдяки дуальній світі працевлаштування студентів, по її закінченню, є досить високим та простішим.

Партнери та координатори нової освіти впевнені, що за період тривалості, а саме з 15.01.2021 по 14.01.2024, їм вдасться отримати не аби які результати. У зв’язку з особливістю підходів до кожної спеціальності, очікуються тільки позитивні здобутки.

У 2020/2021 навчальному році, координатором проєкту виступила Академія економічної освіти Молдови, спільно з Київським університетом економіки та права «КРОК», Одеським національним економічним університетом та Харківським національним університетом імені В. Н. Каразіна, що долучилися й активно підтримали введення нового виду отримання освіти для українських студентів.

Метою проєкту є, зокрема, інтеграція дуальної освіти у країнах партнерах, до яких входять: Болгарія (Varna University of Management), Німеччина (Baden-Württemberg University), Іспанія (Lida University), Молдова (Technical University, Free International University), Польща (Academy of Higher Education), Словенія (Institute for Research and Development of European Policy) та Україна.

Дуальна освіта в Україні : Новітній напрям освіти вищих навчальних закладів

Яскравим прикладом реалізація дуальної форми здобуття професійної освіти виступив Університет «КРОК». Студенти закладу, серед яких журналісти  3-4 курсів, були направлені для здобуття практичних навичок до Інформаційного агентства «Україна Інформ», де й будуть пізнавати новий вид навчання.

Не залежно від спеціалізації, студенти отримують тільки найнеобхідніші навички, що притаманні саме їх професії. Знайомство з технікою, виконання завдань та повне занурення в робочий процес – складові, що відрізняють дуальну освіту від звичайної, дозволяючи отримати досвід завчасно.

Проєкт співфінансується  Програмою Європейського Союзу Еразмус +.

 

Теги: Дуальна освіта,Дуальна освіта в Україні,УКРАЇНА ІНФОРМ,Еразмус,Університет «КРОК»

© 2020 poltava-inform

Мої відео