Полтава Інформ

Роналду забив 100 голів за Португалію

Роналду забив 100 голів за Португалію
24743 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кріштіану Роналду з Португалії став першим європейцем, який забив 100 м'ячів за збірну в чоловічому футболі, а потім подолав цей рубіж, забивши обидва голи в перемозі над Швецією в Лізі Націй. 35-річний форвард "Ювентуса" в одну секунду вибив гол з-за меж штрафного.

Роналду, який зіграв 81 хвилину, випереджає світовий рекорд на вісім голів. Алі Даеї з Ірану - єдина людина, який забив більше міжнародних голів, ніж Роналду, - за свою кар'єру (з 1993 по 2006 рік забив 109 голів).

Наступні за результативністю гравці - Суніл Чхетрі (72) з Індії і Ліонель Мессі (70) з Аргентини.

Результат означає, що захисники-чемпіони Ліги націй Португалії виграли свої перші дві гри цього року. Їх завдання було полегшено, коли Швеція видалила Густава Свенссона за два промахи, але у їх перемоги була й зворотна сторона, так як Бернардо Сілва з "Манчестер Сіті" був замінений після передбачуваної м'язової напруги.

Португалія могла б виграти більше, якби Бруно Фернандес пробив в штангу, а Роналду, який забив 165-е місце для збірної, домігся сейва від Робіна Олсена, який шукав хет-трику. Майже половина голів Роналду за збірні припала на його 30-річчя - 49 голів в 47 іграх.

© 2020 poltava-inform

Мої відео