Полтава Інформ

Як наші біатлоністи готуються до Кубка світу цього року?

Як наші біатлоністи готуються до Кубка світу цього року?
147167 ПЕРЕГЛЯДІВ

Тренер збірної з біатлону розповів, що наша команда досить успішно тренується та вже майже готова до змагань у 2021 році. Кубок світу цього року відбуватиметься в Оберхорфі в Німеччині. Це трохи ускладнює задачу українським спортсменам, але ситуація не критична і тренування пішли нам на користь.

За словами Сантіри тренування з підготовки до наступних змагань пройшли чудово. Так, вони намагалися їх зробити різнонаправленими, адже одним заїздом в Оберхофі все не завершиться, а готовими потрібно бути до усього. Тому їхні тренування були комплексними. Наразі в спортсменів є ще деякі проблеми із пострілами, проте час ще є. Тож і тренування ще будуть.

Як розповідає тренер, відразу з Хохфільцена командою вони переїхали в Обертілліях, тільки Юлія Джима поїхала до Словенії. Вона хотіла пролікувати зуби, а через ситуацію з пандемією вирішила залишитись в Словенії. Вона прекрасно змогла потренуватись в іншій країні й також готова до змагань.

Що ж стосується чоловічої та жіночої команд, то вони пропрацювали навички, яких їм не вистачало. Спочатку в спортсменів були проблеми із такою висотою. Тренер наголосив, що українцям дуже не вистачає тренувань такого типу. Проте через кілька днів вони вже добре почувались. В Новорічну ніч була хурделиця, через яку довелось скасувати кілька тренувань. Також кілька днів не працював полігон. Але навіть це не зіпсувало тренувань.

Для чоловіків збірної з біатлону України це вже треті збори, а от для жінок лише перші. Шкода, що не у повному складі, проте за словами тренера Юлія готова до змагань, як ніколи. Тож ми сміливо крокуємо на Чемпіонат за перемогою. Вже завтра о 12.30 ми зможемо спостерігати за тим, як виступатиме жіноча команда, а о 15.15 розпочнуть змагання чоловіки. Тож бажаємо успіхів та чекаємо з перемогою!

© 2020 poltava-inform

Мої відео