Полтава Інформ

У Дніпрі провели турнір Східного дивізіону з флаг-футболу

У Дніпрі провели турнір Східного дивізіону з флаг-футболу
6562 ПЕРЕГЛЯДІВ

На стадіоні зустрілися полтавські «Пантери», маріупольські «Дельфіни» і дніпровські команди «Спартанці» та «Ракети». Чемпіонат України з флаг-футболу одночасно провели у трьох містах — Дніпрі, Вінниці та Києві. Переможці змагатимуться у фіналі 1 серпня у столиці.

Флаг-футбол для України поки що екзотичний вид спорту. Загалом, це полегшена версія американської гри.

«Блокування гравця відбувається, коли зривають прапорець, у цій грі немає контакту, не можна блокувати в корпус на відміну від класичного американського футболу», — пояснив суддя чемпіонату Станіслав Абрамов.

Турніри тут влаштовані за так званою круговою системою, тобто усі зіграють з усіма. Переможця визначають за кількістю набраних балів. Гравці мають чотири спроби, аби дістатися до середини поля з м’ячем. Будь-яке застосування сили, як у класичному американському футболі, заборонене.

«Будь-який контакт у руки або ноги сприймається як фол і команду-порушника штрафують», — каже президент федерації американського футболу у Дніпрі Дмитро Редькін.

Зазвичай турніри проходять взимку. Цьогоріч пандемія не тільки змінила звичний розклад, але й скоротила кількість учасників. З 20 українських команд на змагання з'явилися 14. У фіналі за кубок України змагатимуться чотири команди: маріупольські «Дельфіни», «Вовки» з Вінниці, львівські «Леви» та київські «Патріоти».

Теги: флаг-футбол, Дніпро,змагання,чемпіонат

© 2020 poltava-inform

Мої відео