Полтава Інформ

«УКРАЇНА БУЛА, Є І ЗАЛИШАТИМЕТЬСЯ ВЕЛИКОЮ БОКСЕРСЬКОЮ ДЕРЖАВОЮ!» ПРО ЦЕ ЗАЯВИЛИ У ФБУ НА ЗУСТРІЧІ З ПРЕСОЮ

«УКРАЇНА БУЛА, Є І ЗАЛИШАТИМЕТЬСЯ ВЕЛИКОЮ БОКСЕРСЬКОЮ ДЕРЖАВОЮ!» ПРО ЦЕ ЗАЯВИЛИ У ФБУ НА ЗУСТРІЧІ З ПРЕСОЮ
171168 ПЕРЕГЛЯДІВ

У четвер, 3 лютого у приміщенні інформаційного агентства «Укрінформ» відбулася прес-конференція Федерації боксу України на тему «Підсумки роботи ФБУ за останні 15 років та обговорення програми розвитку до 2025 року».

Участь в обговоренні актуальних питань розвитку українського боксу взяли віце-президент Федерації боксу України Юрій Андрійчук, генеральний секретар ФБУ

Ілля Гурович, адвокат Федерації боксу України Ілля Скоропашкін, спортивний директор ФБУ Антон Чередниченко.

Першим слово взяв один з керівників ФБУ – віце-президент організації Юрій Андрійчук, який підкреслив, що останні 15 років стали одним з найуспішніших періодів в історії боксу України.

– Федерації боксу України є, чим пишатись. Головним показником нашої успішної роботи є чималі успіхи вітчизняних боксерів на міжнародній арені – це, зокрема, три олімпійських «золота», які ми здобули з 2008 року по цей час. Василь Ломаченко виграв Ігри у 2008-му та 2012 роках, а Олександр Усик став першим на Олімпіаді-2012 у Лондоні. Є і зовсім свіжі тріумфи – варто згадати лише фантастичний результат молодого Юрія Захарєєва, який минулоріч став і чемпіоном світу серед молоді, і чемпіоном світу серед дорослих. Загалом представник Одещини став сьомим українським боксером зі історію, якому підкорилося перше місце планетарної першості. Це – непересічні досягнення, які свідчать про те, що Україна була, є і залишається великою боксерською державою і одним з лідерів у світі у цьому виді спорту.

Як відомо, 17 грудня минулого року відбулася звітно-виборча Конференція ФБУ, на якій усі делегати підтвердили свою довіру до Володимира Продивуса як чинного президента і продовжили його повноваження на наступні чотири роки. Є всі сподівання на те, що протягом цього часу ми зможемо зробити ще більше для того, щоб наша країна і надалі пишалася досягненнями українських боксерів.

Відзначу, що одне із завдань – збільшувати масовість нашого виду спорту у державі. Хоча і зараз ми не можемо поскаржитися на малу увагу до боксу з боку молоді. За наявною статистикою, боксом в Україні займається 25 тисяч спортсменів та працюють 1300 тренерів. Ми робимо все для того, щоб кваліфікованих тренерів в Україні ставало ще більше, зокрема, регулярно проводимо тренерські курси, які проходять під егідою Міжнародної боксерської асоціації і під наглядом найкращих міжнародних спеціалістів. Те ж саме стосується і підготовки суддів.

На жаль, зараз на Федерацію чиниться тиск від певних людей, а також за допомогою замовних матеріалів у ЗМІ. Можу запевнити, що як мінімум 90 відсотків від тієї інформації, яка зараз лунає з багатьох медіа-майданчиків, не відповідає дійсності. Наголошую на тому, що Федерація боксу України працює у штатному режимі. За наміченим планом проводяться збори, змагання, і вся ця позакулісна метушня ніяк не стосується виступів спортсменів.     

Про головні здобутки Федерації також розповів один з найдосвідченіших спортивних функціонерів в Україні, генеральний секретар ФБУ Ілля Гурович.

– У Федерації я працюю з січня 1996 року, і за цей час був свідком багатьох подій. Всі ці роки наші хлопці і дівчата залишаються одними з лідерів кожної європейської або світової першості. Прогрес за ці 26 років – величезний. Якщо у середині 90-х ФБУ отримувала три команди (дорослі, молодь та юніори), то зараз ми ведемо 10 команд (по 5 – чоловічих та жіночих). Це величезна кількість спортсменів, тренерів, лікарів, обслуговуючого персоналу. І при цьому ми продовжуємо завойовувати медалі, і, як і раніше, пишаємося досягненнями українських боксерів на міжнародній арені!   

Адвокат ФБУ Ілля Скоропашкін наголосив на правомірності дій Федерації, зокрема, пов’язаних із дискваліфікацією деяких місцевих осередків:

– На жаль, констатуємо, що певна кількість колективних членів ФБУ проводила деструктивну роботу і не сприяла розвитку боксу у своїх регіонах. Тож Контрольно-дисциплінарна комісія запровадила санкції до цих осередків. У відповідь на заклики до так званого «перезавантаження українського боксу» КДК ФБУ також має право ухвалювати відповідні дисциплінарні рішення.… Щодо проведення Конференції від 17.12.2021, наголошую, що всім місцевим осередкам ФБУ були надані рівні можливості щодо участі в Конференції, направлення делегатів, подання кандидатур до керівних органів ФБУ та внесення інших питань на розгляд Конференції. Хтось скористався своїм правом, хтось вирішив відмовитись від участі в роботі Конференції, відкликавши своїх делегатів. Конференція повністю легітимна, проведена у відповідності до положень статуту ФБУ, діючого законодавства та з урахуванням принципів добровільності та самоврядності…  

Спортивний директор ФБУ Антон Чередниченко також згадав про те, що український бокс має чудові здобутки, якими можна пишатися:

– Менеджери ФБУ працюють у щоденному режимі без вихідних. Проводимо усю необхідну роботу, аби наші спортсмени та тренери були забезпечені усім необхідним і не відволікалися на сторонні речі. У боксі дуже велика конкуренція, мабуть, найбільша з усіх видів спорту. Але, незважаючи на те, що у деяких вікових групах кількість вагових категорій – і відповідно кількість комплектів нагород – зменшилася, наші результати продовжують рости. Наприкінці січня ми провели перший турнір 2022 року – Чемпіонат України серед спортсменів до 22 років, який з успіхом пройшов у Тернополі. Також підсилюємо тренерські кадри наших збірних команд – зокрема, на останній навчально-тренувальний збір дорослих команд залучили відомого спеціаліста-реабілітолога В’ячеслава Руженцева, який, до речі, також працює з футбольною збірною України.

Учасники прес-конференції зачепили й інші питання розвитку боксу в Україні. До безсумнівних успіхів ФБУ за останні роки, зокрема, можна віднести те, що завдяки президенту Володимиру Продивусу вдалося налагодили тісну співпрацю з міжнародними партнерами. Наприклад, українських суддів та міжнародних технічних делегатів залучають до проведення престижних турнірів в усіх куточках світу – зокрема, нещодавно наші представники працювали на Чемпіонаті Азії серед спортсменів до 22 років у Ташкенті. А найближча велика міжнародна подія – це Чемпіонат Європи до 22 років, який відбудеться у березні у Хорватії, і там збірна України буде однією з команд-фаворитів.

Усі охочі журналісти мали змогу задати свої питання до керівників Федерації. Було надане слово і представникам опозиції ФБУ. На всі запитання були надані обґрунтовані відповіді. Нижче до вашої уваги повна відеоверсія прес-конференції ФБУ.

fbu.org.ua

Теги: Юрій Андрійчук,Андрійчук,ФБУ,Федерація боксу,Федерація боксу України,Бокс,новости бокса,новини,новости,новини боксу, Спорт, новости спорта, новини спорту, спортивные новости, спортивні новини,Одещина,генеральний секретар ФБУ Ілля Гурович,генеральний секретар ФБУ Гурович,ФБУ Ілля Гурович,ФБУ Гурович,Ілля Гурович,Гурович,Ілля Скоропашкін ,Скоропашкін ,Антон Чередниченко,Чередниченко,Федерация бокса Украины,Федерация бокса
Автор: admin.sportcomua

© 2020 poltava-inform

Мої відео